„Snoras” steigs atstovybę Briuselyje

Ketvirtas pagal valdomą turtą Lietuvoje bankas „Snoras” steigs savo atstovybę Briuselyje.

Apie banko valdybos sprendimą įsteigti atstovybę Belgijoje „Snoras” pranešė per biržą.

„Snoras” dar kovo viduryje paskelbė artimiausiu metu atidarysiantis atstovybes Prahoje ir Briuselyje.

Anksčiau įsteigęs atstovybes Rytų Europos valstybėse – Rusijoje, Ukrainoje bei Baltarusijoje, pernai bankas atidarė atstovybes kaimyninėse Latvijoje ir Estijoje, o 2005 metų viduryje už maždaug 20 mln. eurų įsigijo vieną didžiausių bankų Latvijoje – „Latvijas Krajbanka”. Šiuo metu „Snoras” turi 83,1 proc. Latvijos banko „Latvijas Krajbanka” akcijų.

„Snoras” taip pat derasi dėl kelių bankų užsienyje įsigijimo. Bankas siekia įsigyti kontrolinį 53-55 proc. Kipro banko „Universal” akcijų paketą, taip pat ieško galimybių nusipirkti vieną iš Estijos bankų arba dirbti su juo partnerystės pagrindais, planuoja įsigyti du Rusijos bankus „Investbank” ir „Grankombank”.

„Snoras” per 2006 metus planuoja gauti ne mažiau, kaip 45 mln. litų grynojo pelno – 10,6 proc. daugiau nei pernai, kai buvo uždirbta 40,669 mln. litų grynojo pelno.

Banko akcijos kotiruojamos Vilniaus vertybinių popierių biržos Einamajame prekybos sąraše. 49,89 proc. „Snoro” akcijų nedidelis Rusijos „Konversbank” valdo per Liuksemburge registruotą įmonę „Conversgroup Holding Company”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.