Finale žais ŠU ir VDU

Pirmieji į Lietuvos studentų krepšinio lygos (LSKL), kurią aktyviai remia Klaipėdos bendrovė „Mūsų laikas”, finalą pateko Šiaulių universiteto (ŠU) krepšininkai. Reguliaraus sezono lyderiai vakar 93:74 (21:20, 25:14, 25:22, 22:18) nugalėjo Kauno technologijos universiteto (KTU) krepšininkus.

ŠU komandą į Kauno halę atlydėjo gausus sirgalių su būgnais ir trimitais būrys, „Šiaulių” komandos vyriausiojo trenerio asistentas Robertas Giedraitis bei universiteto atstovai, tarp kurių buvo ir rektorius Vincas Laurutis.

Pirmąjį kėlinį vyko atkakli kova. Šeimininkai neleido šiauliečiams pabėgti, tačiau antrasis kėlinys prasidėjo svečių spurtu, ir po pirmųjų trijų minučių rezultatas buvo 29:20. Didžiąją pertrauką komandos pasitiko, kai šiauliečiai pirmavo 46:34.

Trečiąjį kėlinį kauniečiams pavyko priartėti iki 54:60. Vis dėlto jiems nepavyko išlaikyti spartos, o po V.Pauliukėno tritaškio komandas ir vėl skyrė 12 taškų – 66:54.

KTU ekipai išsigelbėti nepavyko ir paskutinįjį ketvirtį. Kai buvęs klaipėdietis Mantas Ruikis pataikė du tritaškius (77:58), tapo aišku, kad svečiai pateko į pusfinalį.

Šiauliečiai įtikinamai laimėjo pusfinalio mačą 93:74.

Rezultatyviausiai nugalėtojų komandoje žaidė 24 taškus pelnęs A.Jomantas, V.Pauliukėnas pridėjo 20, L.Lukoševičius – 16, Š.Vėlius – 15 ir M.Ruikis – 13.

KTU ekipai 21 tašką pelnė A.Nutautas, M.Motiejaitis pridėjo 13, o M.Maumevičius ir N.Dirsė – po 8 taškus.

Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) ekipa vos nepatyrė sensacingo pralaimėjo ir tik po dramatiškos pabaigos rezultatu 79:73 (22:15, 22:19, 11:25, 24:14) nugalėjo Lietuvos kūno kultūros akademijos (LKKA) krepšininkus.

Prasidėjus antrajam ketvirčiui, VDU ekipa surengė kelias rezultatyvias atakas ir padidino pranašumą iki dviženklio skirtumo – 26:15.

Po didžiosios pertraukos situacija aikštelėje pasikeitė. Pailsėję ir kupini jėgų LKKA krepšininkai ėmė mažinti skirtumą ir, sužaidę keturias minutes, sumažino jį iki minimumo – 45:46, o netrukus ir persvėrė rezultatą savo naudai.

Nuo šiol pirmaujanti komanda keitėsi kiekvienos atakos metu. Po trijų kėlinių LKKA krepšininkai pirmavo 59:55 ir degė noru laimėti kovą.

Lemiamą kėlinį LKKA krepšininkai pradėjo taikliu dvitaškiu. Daugiausiai Manto Kalniečio pastangomis rezultatas vėl tapo lygus – 63:63.

LKKA krepšininkams pavyko ir vėl įgyti 5 taškų pranašumą – 70:65. Jis netruko ištirpti iki minimumo. VDU apsigindavo, tačiau nebuvo taiklūs puldami. Iš Kėdainių grįžęs P.Počiuipa pataikė vieną baudos metimą iš dviejų – 72:72. D.Šilinskio ranka nesudrebėjo ir dviejų taškų persvara grįžo į VDU pusę – 74:72. P.Šakinis nepataikė tritaškio, o P.Počiuipos tritaškis pasiekė tikslą. VDU iškovojo sunkią pergalę – 79:73.

Rezultatyviausiai nugalėtojų komandoje žaidė 20 taškų pelnęs Mantas Kalnietis.

LKKA komandai daugiausiai taškų surinko Mindaugas Tamušauskas – 23, Eimutis Petravičius – 13.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.