Žalgiriečiai išgirdo ir pažadų, ir priekaištų

„Sakyti, kad mes neatiduodame visų jėgų aikštėje, yra nepagarba mums”, – pareiškė Kauno „Žalgirio” kapitonas Tanoka Berdas diskusijoje su Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) Kauno apskrities taryba ir sporto veteranais, taip pat – Kauno savivaldybės ir Kauno apskrities atstovais.

Šie susitikime su Kauno komanda norėjo išgirsti, ko trūksta, kad „Žalgiris” siektų dar geresnių rezultatų.

Norėtų žinoti, kaip skirstomos lėšos

Vakar, iškart po rytinės treniruotės, „Žalgirio” krepšininkų maršrutas pakrypo ne namo, o Rotušės aikštės link. Sporto muziejuje rengtas susitikimas buvo pavadintas diskusija, tačiau laiko užteko tik pasisakymams.

Seimo narys Kazys Starkevičius akcentavo, jog Kaunas buvo pirmasis miestas šalyje, pradėjęs tiesiogiai remti „Žalgirį”.

„Vilnius savo komandai taip pat padeda, bet ne tiesiogiai, o per rėmėjus. Tačiau Kauno pasirinktas lėšų skyrimo būdas yra skaidresnis, – kalbėjo K.Starkevičius. – „Žalgiris” yra Kauno įvaizdis, todėl miestui reikia aukščiausių rezultatų. Norime pasikalbėti apie ateitį, gal miestas galėtų komandai dar daugiau padėti”.

Jis pasigedo atviros ataskaitos apie tai, kaip skirstomi Savivaldybės skiriami pinigai „Žalgiriui”: „Norėtųsi žinoti, kokie atlyginimai mokami žaidėjams, kodėl šį sezoną komandos komplektavimas nepavyko”.

K.Starkevičius sakė, jog Kaune išrinkti Seimo nariai žada kreiptis į Lietuvos premjerą Algirdą Brazauską, ragindami, kad sporto arena Kaune būtų pripažinta nacionalinės svarbos objektu.

„Kitų miestų arenoms toks statusas suteiktas, neabejojame, kad jį turi gauti ir Kauno arena. Inicijuosime susitikimą su premjeru ir aiškinsimės situaciją”, – žadėjo K.Starkevičius.

Kova – ne tik krepšinio aikštėje

Arvydo Sabonio „Žalgirio” krepšinio centro valdybos pirmininko pavaduotojas Gediminas Navikauskas pirmiausia padėkojo, kad sporto veteranai ir valdžios atstovai komandą sutiko plojimais, o ne švilpimu. Į K.Starkevičiaus pastabą dėl lėšų skirstymo jis atsakė, kad laikraščiuose skelbti kontraktų dydžio klubas negali, tačiau Savivaldybei viskas yra žinoma, nes yra atsiskaitoma už kiekvieną litą.

„Vis dėlto mums didžiausią nerimą kelia ne šie, bet ateinantys metai, nes matome, kokiais būdais veikia mūsų konkurentai, – pasidalijo mintimis G.Navikauskas. – Mūsų biudžetas – 10 milijonų litų – yra vienas mažiausių Eurolygoje. Tačiau klubo lėšomis mes atnaujinome treniruočių bazę, esame pasirengę investuoti ir į sporto rūmų statybą, nes kitu atveju „Žalgiris” dings iš Europos krepšinio žemėlapio. Juk kova vyksta ne tik krepšinio aikštėje”.

Jis dar kartą patvirtino, kad sieks išsaugoti visus klubo lietuvius, taip pat – ir Darjušą Lavrinovičių, kuris šiuo metu yra vadinamas geidžiamiausiu Europos krepšininku, tačiau dėl to gali tekti didinti klubo biudžetą.

Atiduoda visas jėgas

„Krepšinis – ne futbolas, čia lygiųjų negali būti, todėl pralaimėjimų neišvengsime. Bet mes žinome savo darbą, juk esame profesionalai, todėl visada stengiamės kovodami atiduoti visas jėgas”, – truputį nejaukiai jausdamasis tokioje auditorijoje kalbėjo naujasis „Žalgirio” strategas Ainaras Bagatskis.

„Žalgirio” kapitoną Tanoką Berdą užuominos apie tai, jog komandai trūksta kovingumo, netgi įžeidė: „Tokie žodžiai rodo nepagarbą mums. Mes visada stengiamės padaryti viską, ką galime. Turite žinoti, jog šį sezoną net šeši komandos žaidėjai buvo jaunesni nei 22 metų. Jiems teko didžiulė atsakomybė, buvo ir gerų, ir blogų rungtynių. Bet jie įgavo patirties, kuri pravers ateityje. Manau, su visų jūsų pagalba galėsime nuveikti ir daugiau”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.