Portugalijos čempionais tapo „Porto”

Po metų pertraukos 21-ą kartą per klubo istoriją Portugalijos čempionais tapo „Porto” futbolininkai.

Tai padaryti „Porto” pavyko iki čempionato pabaigos likus dar dviems turams – jie šeštadienį vakare minimaliu rezultatu įveikė į žemesnę lygą iškrisiančius „Penafiel” futbolininkus. Vienintelį rungtynių įvartį antrojo kėlinio pradžioje nuo 11 metrų žymos įmušė brazilas Adriano.

Iki čempionato pabaigos likus dviems turams „Porto” turi devynių taškų persvarą prieš antroje vietoje žengiančius Lisabonos „Sporting” futbolininkus, kurie sekmadienį sužaidė nulinėmis lygiosiomis su kita į žemesnę lygą iškristi pretenduojančia ekipa – „Naval”.

„Porto” šiemet gali padaryti „dublį”, jei gegužės 14 dieną Portugalijos taurės finale įveiks finansinių problemų kamuojamą „Vitoria Setubal” ekipą.

Čempionų titulą ginanti Lisabonos „Benfica”, sekmadienį taip pat sužaidusi lygiosiomis su šeštoje vietoje žengiančia „Nacional” ekipa, nuo „Sporting” atsilieka dviem taškais. Šios ekipos per likusius du turus kovos dėl antros vietos, kuri suteikia teisę žaisti trečiajame UEFA Čempionų lygos kvalifikaciniame etape.

Iki rungtynių su „Penafiel” pabaigos likus maždaug trims minutėms į aikštę švęsti titulo išbėgo „Porto” sirgaliai. Rungtynės buvo sustabdytos 15 minučių, tačiau teisėjas sutiko pratęsti rungtynes. Apie incidentus ar areštus nepranešta.

„Mes nusipelnėme čempionų titulo,” – po puikios aštuonių iš eilės pergalių serijos, leidusios laimėti čempionatą, kalbėjo treneris Co Adriaanse.

„C.Adriaanse nuopelnai yra didžiausi,” – po rungtynių kalbėjo „Porto” prezidentas Jorge Nuno Pinto da Costa, pridūręs, kad 58-erių olandas prie klubo vairo liks ir kitąmet.

Buvęs Alkmaaro „AZ” treneris prie „Porto” vairo stojo vasarą, kai klubas liko antras Portugalijos čempionate po dviejų iš eilės čempionų titulų su Jose Mourinho.

C.Adriaanse sezono metu sulaukė nemažai kritikos dėl to, kad jis leido komandą palikti Jorge Costa ir Nuno Valente – žaidėjams, kurie buvo 2004 metų UEFA Čempionų lygos čempionais tapusios komandos lyderiai – bei dėl nuolatinio taktikų keitimo.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.