Pirmieji vadovėliai jau pasiekė mokyklas

UAB „Šviesa”, priklausanti didžiausiai knygų leidybos ir prekybos „Alma littera” įmonių grupei, penktadienį, balandžio 21 dieną jau pristatė pirmuosius mokyklinės literatūros užsakymus į mokymo įstaigas bei švietimo skyrius. Šiais metais UAB „Šviesa” bendrojo lavinimo įstaigoms siūlo įsigyti 464 pavadinimų vadovėlius, iš kurių net 55 yra naujai parengti.

„Galime pasidžiaugti, kad šiais metais mokyklos žymiai anksčiau ir aktyviau užsako kitiems mokslo metams reikalingus vadovėlius bei mokymo priemones. Pirmajį užsakymą gavome iš Klaipėdos laivų statybos ir remonto mokyklos jau balandžio 14 dieną, o pirmosios vadovėlių siuntos mokyklas pasiekė balandžio 21 dieną, t.y. gerokai anksčiau negu praėjusiais metais.” – sakė UAB „Šviesa” Pardavimo, rinkodaros ir logistikos centro direktorius Tomas Mikalonis.

Pirmieji 1449 vadovėliai bei kita mokyklinė literatūra penktadienį, balandžio 21 dieną pasiekė Juodžilių „Šilo” vidurinę mokyklą, Klaipėdos laivų statybos ir remonto mokyklą, Vilniaus lopšelį-darželį Lakštingalą bei Vilniaus rajono savivaldybės administracijos švietimo skyrių.

„Šiais metais mokykloms siūlome naujieną – užsisakyti ne tik leidyklų „Šviesa” ir „Alma littera” išleistus vadovėlius, bet ir leidyklų „Longman”, „Hueber”, „CLE International”, „Hachette” bei „Didier”, vadovėlius skirtus anglų, prancūzų, vokiečių kalboms mokyti.” – teigia UAB „Šviesa” Pardavimo, rinkodaros ir logistikos centro direktorius Tomas Mikalonis.

Pagal dabartinę užsakymų statistiką, šalies mokytojai renkasi tiek žinomus, tiek ir naujus, tik šiais metais pasiūlytus, vadovėlius. Tarp populiariausių šie vadovėliai: V. Valentinavičius. Fizika IX klasei, E. Marcelionienė, V. Plentaitė. Šaltinis III klasei 1-oji, 2-oji, 3-ioji, 4-oji knyga, G. Čepaitienė, K.Župerka Lietuvių kalba XI-XII klasėms, B.Dobrovolskis, R. Koženiauskienė, D. Mikulėnienė Lietuvių kalba IX klasei, V. Jonynienė. Aš ir pasaulis I klasei, R. Vaitkus Chemija X klasei, K.Urba Literatūros laukai IX klasei 1-oji ir 2-oji knyga.

Tikimės, kad ir nauji vadovėliai M. Stričkienė ir kt. Matematika kiekvienam V klasei, J. Brazauskienė ir N. Kliorienė V dobryj put 1 m.m., V. Rupainienė ir kt. Super english 1-5 klasei, N. Kriščiūnienė ir T. Balvočienės Informacinės technologijos 5-6 klasei, V. Sičiūnienė ir kt. Matematika XII klasei Bendrasis kursas, M.Nagytė Mano elementorius I klasei ir J.Banytė, Dž. Kuzavienė, V. Vyšniauskienė PUPA lietuvių kalbos vadovėlis 1 klasei taip pat bus populiarūs ir mielai naudojami.

Planuojama, kad 80 proc. vadovėlių užsakymų mokyklas pasieks iki rugsėjo 1-osios. Likusieji 20 proc., kuriuos sudaro antrosios ir vėlesnės vadovėlių dalys, į šalies mokyklas bus pristatytos iki lapkričio pabaigos. Pagal mokymo programas iš 2-ųjų bei kitų vadovėlių dalių pradedama mokyti įpusėjus mokslo metams.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Švietimas su žyma , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.