Sulaikytas Varėnos pasienietį mėginęs papirkti lenkas

Šimto dolerių kyšį Varėnos rinktinės pasieniečiui siūlęs lenkas atsidūrė už grotų. Pareigūną užsienietis bandė papirkti už tai, kad „nepamatytų” kelių neteisėtai vežtų degtinės butelių ir cigarečių blokų.

Sekmadienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Varėnos rinktinės Specialiosios paskirties būrio pasieniečiai pakartotinai patikrino į Lietuvą vykusį vilkiką „Volvo F 12”.

Automobilis buvo patikrintas muitinės ir pasienio pareigūnų tarptautiniame Raigardo punkte. Krovininį refrižeratorių vairavo 48 – erių metų Lenkijos pilietis.

Iš Baltarusijos per Lietuvą į Lenkiją jis vyko be krovinio.

Sustabdę automobilį pasieniečiai pirmiausiai atkreipė dėmesį į vilkiko kabinoje padėtą litrinį „Finlandia” degtinės butelį ir bloką „LM” cigarečių. Būtent tiek alkoholio ir cigarečių leidžiama teisėtai įvežti.

Specialiojo būrio pareigūnai nusprendė detaliau apžiūrėti vairuotojo kabiną. Pasieniečių įtarimai pasitvirtino – po kojų kilimėliu, keliose daiktų dėžėse bei vairuotojo miegamojoje vietoje, įrengtoje kabinos gale, VSAT pareigūnai rado paslėptus 4 litro talpos butelius degtinės su etiketėmis „Bolschoj” bei 5 blokus cigarečių „LM”.

Pamatęs, kad pareigūnas iš slėptuvių traukia neteisėtai gabentas prekes, lenkas, matant dar keliems uniformuotiems pasieniečiams, į savo pasą įdėjo 100 JAV dolerių kupiūrą ir padavė kabiną tikrinusiam VSAT pareigūnui. Užsienietis dėl to buvo sulaikytas.

Dėl papirkimo VSAT Varėnos rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas, o lenkas po apklausos uždarytas į areštinę.

Atlikę būtiniausius procesinius veiksmus VSAT pareigūnai lenką ketina atvesdinti į Druskininkų apylinkės teismą.

Užsieniečiui taip pat bus skirta administracinė bauda už tai, kad į Lietuvą gabeno daugiau akcizu apmokestinamų prekių nei leidžiama.

Šiemet tai jau trečias atvejis, kai vilkikų vairuotojai iš Lenkijos, gabendami nedidelius, tačiau neleistinus kiekius cigarečių bei svaigalų, bandė papirkti VSAT pareigūnus.

Visais atvejais kyšius nesėkmingai bandyta įsiūlyti Varėnos rinktinės Specialiosios paskirties būrio pasieniečiams.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.