Airijoje bus pristatyti lietuviški maisto produktai

Balandžio 25-27 dienomis Lietuvos maisto pramonės įmonės dalyvaus tarptautinėje maisto produktų ir gėrimų parodoje „Ifex 2006”, kuri vyks Šiaurės Airijoje, Belfaste. Įmonių dalyvavimą organizuoja Žemės ūkio ministerija ir VĮ Lietuvos žemės ūkio ir maisto produktų rinkos reguliavimo agentūra.

Parodos tematika – mėsos ir pieno produktai, šaldyti gaminiai, žuvies ir paukštienos produktai, konditerijos gaminiai, gėrimai ir kita. Jos metu vyksta konferencijos, seminarai, gaminių pristatymai. Parodos plotas – 10 546 kv.m. Pernai vykusioje parodoje savo gaminius pristatė daugiau nei 200 eksponentų.

Ši didžiausia paroda Airijoje, vykstanti Airijos parodų centre, sulaukia ypač didelio gamintojų, prekybininkų ir prekybos centrų savininkų dėmesio. Lietuvos maisto pramonės gamintojai pageidavo dalyvauti „Ifex”, nes Airijoje ir Šiaurės Airijoje gyvena ypač daug lietuvių – potencialių lietuviškų maisto produktų vartotojų, veikia nemažai lietuviškų maisto prekių parduotuvių, kurias jau pamėgo vietos gyventojai.

Lietuvos nacionaliniame stende savo gaminamą produkciją pristatys 7 maisto pramonės įmonės: UAB „Nematekas” – šalto rūkymo dešreles, greitai paruošiamas vištienos šlauneles ir kitus paukštienos gaminius, UAB „Samsonas” – parūkytas dešreles, virtą ir fermentuotą saliamį, mėsos vyniotinus, UAB „Naujasis Nevėžis” – traškučius, UAB „Gudobelė” – duonos gaminius, „Akmenės duona” – ekologišką duoną, UAB „Riestlita” – konditerijos gaminius, UAB „Rivona” – sultis, džemus, saldumynus.

Žemės ūkio ministerijos statistikos duomenimis, 2005 m. lietuviškos kilmės žemės ūkio ir maisto produktų į Airiją eksportuota beveik už 17,4 mln. Lt. Pernai į Airiją daugiausia eksportuota gaminių iš mėsos ir žuvies – už 4,6 mln. Lt., gaminių iš javų, miltų bei konditerijos – už 2,9 mln. Lt. Pieno produktų (daugiausia įvairių jogurtų, sūrių) eksportas iš Lietuvos 2005 m., palyginti su 2004 m., padidėjo du kartus ir siekė 2,3 mln. Lt.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.