Kristina Stasiulienė: „Smagu vesti laidą apie gamtą”

Vakarų Lietuvos televizijos (VLT) laida „Žaliasis biuras” praėjusių metų rudenį buvo pervadinta į „Žaliąją agentūrą”, o pats projektas pasiūlytas „Tango” televizijai. Tąkart pasikeitė ir pažintinės-pramoginės laidos vedėja. Šiuo metu „Žaliosios agentūros” siužetus žiūrovams pristato Palangoje gyvenanti Kristina Stasiulienė.

„Esu gimusi ir augusi Klaipėdoje. Į Palangą persikrausčiau prieš trejus metus. Patinka man ten. Ramu. Pasiūlymą dirbti televizijoje gavau po to, kai dalyvavau atrankoje į Palangos žinių vedėjas”, – sakė į pokalbį tiesiai po filmavimo atskubėjusi moteris.

Ar, dalyvaudama atrankoje, bandei įsidarbinti Palangos televizijoje?

VLT ruošėsi rodyti žinias iš Palangos. Aš dalyvavau atrankoje į Palangos žinių vedėjos kėdę. Bet, deja, projektas nebuvo įgyvendintas.

Tačiau sulaukei kito pasiūlymo.

Tiesa. Mano veidas laidos kūrėjams jau buvo matytas, – šypteli. – Praėjusių metų rudenį, kai sutartis buvo pasirašyta su „Tango” TV, buvau pakviesta vesti laidą „Žalioji agentūra”.

Ar atsimeni savo pirmąją laidą?

Oi! – nusišypso. – Reikėjo daug ir įtikinamai vaidinti. Nors esu vedusi ne vieną renginį ir scenos baimės, regis, nejaučiu, tačiau vaidybos praktikos neturėjau. Pirmosios laidos siužetas pasakojo, kaip atsirado „Žalioji agentūra” – sekretorė ieškojo agento. Reikėjo būti žaismingai ir linksmai.

Jau daugiau nei pusę metų vedi šią laidą. Ar dar vis žiūri „Žaliąją agentūrą”?

Iš pradžių laidą, kuri rodoma šeštadieniais 10.50 val., žiūrėdavau visada. Įdomu buvo įvertinti save – tobulėju ar ne. Dabar vis dažniau pamirštu laiku įsijungti televizorių.

Ar per pusmetį patobulėjai?

Tobulybei ribų nėra, bet progresą jaučiu.

Ar leidi sau prieš kameras kurti, improvizuoti, gal net nukrypti nuo scenarijaus?

Žinoma, bet tai darydama negaliu nukrypti nuo pagrindinės laidos minties. Kitas dalykas – ribotas laidos laikas. Man reikia trumpai pristatyti laidos siužetus, todėl negaliu per daug išsiplėtoti.

O kas yra sunkiausia stovint prieš kamerą?

Sunkiausia sukoncentruoti dėmesį ir atsiminti visą informaciją, kurią turiu perpasakoti. Iš pradžių žiūrėdavau į kamerą ir užmiršdavau, apie ką kalbėjau. Dabar lengviau, nes atsirado įgūdžiai.

Ar galėtum darbą televizijoje pavadinti svajone?

Nuo pat vaikystės norėjau būti tik mokytoja, todėl baigiau muzikos pedagogiką. Visas mano gyvenimas susijęs su menu, beje, ir su gamta. Todėl, kai pasiūlė išbandyti jėgas televizijoje, pagalvojau – kodėl ne? Tiesą sakant, iš pradžių net nesitikėjau, kad laidelė ilgai gyvuos. Juk kartais galimybės nesutampa su norais; daug dalykų mus riboja – reikia susirasti rėmėjų ir pan. Todėl džiaugiuosi, kad „Žalioji agentūra” vis dar gyvuoja, tobulėja, o ateity net ketiname pereiti į TV3.

Gal vieną dieną tapsi TV3 žvaigžde?

Gal, – šypteli Kristina. – Džiugu, kai pabandai ir pavyksta. Nežinau, kaip žiūrovams, bet man ši laidelė patinka. Šiuo metu „Žalioji agentūra” – vienintelė laida apie gamtą Lietuvos televizijose. Atrodo, kad mes neturime konkurentų, – juokiasi.

Minėjai, kad tavo gyvenimas susijęs ne tik su menu, bet ir su gamta. Kaip?

O, esu gamtos mylėtoja! Nuo pat vaikystės mano namai pilni įvairiausių augintinių: papūgėlių, žiurkėnų, vandens vėžliukų. Jei bus palankios sąlygos, ketiname įsigyti ir šuniuką. Juolab ir sūnus nekantrauja, kad jam nupirktumėm keturkojį.

Ką, be televizijos, dar veiki?

Dirbu kultūros srityje.

Ar tave praeiviai atpažįsta gatvėje?

Ne, autografų kol kas niekas neprašė. Beje, draugai sako, jog TV ekrane šiek tiek kitaip atrodau nei tikrovėje.

Ar turi mėgstamiausią TV laidų vedėją?

Gal kam nors ir pasirodysiu nuobodi, bet televizorių žiūriu saikingai, mieliau renkuosi knygas. Grįžusiai po darbų namo, man nereikia įsijungti radijo ar TV dėl fono. Žiūriu tik žinias, kartais laidas „Arti toli”, „Nomeda”. Labiausiai žavi Beatos ir Nomedos natūralumas, paprastumas, jų gebėjimas lengvai bendrauti. Tačiau aš nieko nesistengiu mėgdžioti ar kopijuoti.

Ar norėtum sulaukti pasiūlymų iš didžiųjų komercinių TV?

Gyvenimas pilnas netikėtumų. Tuo įsitikinau, kai man pasiūlė vesti dabartinę laidą. Mane supa daugybė įdomių, kūrybingų žmonių, vis atsiranda naujų galimybių. Jei atsitiktų taip, kad man pasiūlytų dalyvauti kitos televizijos projekte, apsisprendimas priklausytų nuo siūlomų sąlygų.

Esi tik laidos vedėja. Ar norėtum kaip kolega Richardas rengti siužetus?

Norėčiau vieną kitą lengvesnį siužetą paruošti. Kartą bandžiau. Patiko. Tačiau Richardas – geresnis šios srities žinovas, todėl jis ir ruošia reportažus.

O siužetus savo laidai galvojate patys ar skambina ir siūlo žiūrovai?

Dažniausiai siužetus padiktuoja kokia nors aktuali problema. Žinoma, atsižvelgiame ir į žiūrovų pageidavimus. Laidoje turime labai smagią rubrikėlę – žmonės, kurie nebegali ar nebenori savo namuose laikyti augintinio, skambina mums, o mes jų augintiniams surandame naujus šeimininkus. Norinčiųjų priglausti gyvūnėlį atsiranda, bet ne visiems jį galime atiduoti. Tarkim, ne kiekvienas norintysis gali priglausti smauglį.

Koks siužetas tave pačią sujaudino labiausiai?

Atvejis, kai Šilutėje buvo supirkinėjami ir nuodijami benamiai šunys, o vėliau jie išvežami į sąvartyną. Kraupu! Kitas siužetas – Lietuvai parodėme natūralių kailinių atsiradimo istoriją: gyvūnai užmušami, jiems nudiriamas kailis. Pabandėme įtikinti žmones pasirinkti kitą kelią – įsigyti dirbtinio kailio kailinius.

Vadinasi, atliekate ir švietėjišką misiją?

Stengiamės, kad „Žaliosios agentūros” žiūrovai geriau pažintų gamtą, labiau mylėtų ir tausotų ją. O jei kartais iškyla kokių nesusipratimų tarp žmogaus ir gamtos – mes skubame jiems į pagalbą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Žiniasklaida su žyma , , , , , , , , , , , , .

1 atsiliepimas į "Kristina Stasiulienė: „Smagu vesti laidą apie gamtą”"

  1. Saulius

    nebeliko gaila puikios laidos

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.