Pergalė išsprūdo paskutinę akimirką

Prieš sekmadienio mačą lietuviai su olandais per pastaruosius du sezonus jėgas buvo išmėginę du kartus. Abu mačai baigėsi lygiosiomis 2:2. Netapo išimtimi ir vakarykštis mačas Estijos sostinėje, nors vienu metu lietuviai jau buvo bepradedantys švęsti pergalę.

Lietuvos rinktinė puikiai pradėjo rungtynes, aktyvia gynyba olandai buvo stabdomi aikštės viduryje ir daugiausia turėjo gintis. Sužaidus 3 min. 24 sek. (komandoje likus šešiems) po kapitonu Taline išrinkto Dainiaus Baubos ir Artūro Katulio perdavimų neatremiamą ritulį į varžovų vartus paleido Darius Lelėnas. Po 6 min. vaizdas aikštėje pasikartojo. Andriaus Kaminsko perdavimas, ir Dalius Vaiciukevičius pelno antrąjį įvartį. Taip ir baigėsi pirmas kėlinys.

Po pertraukos žaidimas aikštėje išsilygino, komandos tarsi laukė viena kitos klaidų. Deja, vienintelę klaidą per šias 20 min. padarė lietuviai. Vėl žaidžiant visiems septyniems mūsiškio metimą blokavo olandas Simonas de Witas ir, naudodamasis lietuvio atsipalaidavimu, išbėgo vienas prieš Lietuvos rinktinės vartininką Arūną Aleinikovą. Vartų sargui komandos išgelbėti nepavyko.

Trečias kėlinys priminė tikrą trilerį su nenuspėjama pabaiga. Visą kėlinį vyko atkakli kova, tačiau ritulys vartų nepasiekė, kartą olandus išgelbėjo skersinis. Vis dėlto iki rungtynių pabaigos likus 5 min. lietuviai, atrodė, padėjo tašką. Žaisdami kaip mažuma mūsiškiai surengė nepaprasto grožio ataką: Egidijus Bauba ir Dmitrijus Bernatavičius taip susuko olandams galvas, kad Baubai jaunesniajam teliko įmušti ritulį į tuščius vartus. Iki tol D.Baubai dar nebuvo pavykę pelnyti įvarčio atsidūrus vienam prieš vartininką. Į Taliną atvykęs nemažas būrys Lietuvos aistruolių pradėjo švęsti pergalę. Deja, buvo per anksti.

Likus žaisti 2 min. olandai paprašė pertraukėlės ir pakeitė vartininką šeštu aikštės žaidėju. Lietuviai atlaikė pirmąją varžovų atakų bangą ir sugebėjo perduoti ritulį laisvam Dariui Pliskauskui – jam tereikėjo pataikyti į tuščius vartus. Gaila, olandus dar kartą išgelbėjo virpstas. Per likusį laiką lietuviai praleido dvi pavojingas varžovų atakas ir turėjo susitaikyti su lygiosiomis rezultatu 3:3. – Dalius Matvejevas Specialiai LŽ iš Talino.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , .

4 atsiliepimai į "Pergalė išsprūdo paskutinę akimirką"

  1. x

    Negali nepritarti Prezidentui.Nemažos lėšos skiriamos Dienos Centrams,bet į daugumą ten augančių vaikų-apleistų, smirdančiais drabužiais,besišlaistančių miestelyje sunku žiūrėti.Turiu minty Vilkijos Dienos Centrą…

  2. Mama

    Tėvai turi turėti darbą,ir jis turi būti normaliai apmokamas.Darbo diena
    neturi tęstis ištisą parą.Tada ir vaikai
    bus sužiūrėti.Velniam man tie centrai,
    padėkit materialiai,o ne nustatinėkit
    MGLus,vartotojo krepšelius.Ėskit patys
    iš to krepšelio ir pagyvenkit DC,tada
    žinosit,ką reiškia paprasto žmogaus gyvenimas. 😮

  3. zmogus

    ir patapo Valdas nezinia ka kalbancia galva. 😕

  4. Drulis

    Ir taip jau perdaug tų vaikų apsaugos centrų,tarnybų,socialinių darbuotojų.Jie tik kalbas varinėja,seminarus ruošia,popierėlius varto.Padėti šeimoms,ypač tvarkingoms ir jų vaikučiams reikia,bet tai jau Brazausko kompetencija.Kol kas remiami bomžai,o Adamkus irgi tik pakalbėjo,gi AMB darbų nematyti.Tik partijos stiprinimas.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.