V.Adamkus: skautija – nuostabi šeima

Lietuvos Respublikos Prezidentas Valdas Adamkus šeštadienį dalyvavo skautų judėjimo 100 metų jubiliejaus paminėjimo iškilmingoje atidarymo rikiuotėje Katedros aikštėje Vilniuje.

„Skautija yra nuostabi jaunatviška šeima, kurią vienija bendras šūkis – Dievui, Tėvynei, Artimui”, – tardamas sveikinimo žodį iš visos Lietuvos į Vilnių susirinkusiems šios jaunimo organizacijos nariams sakė valstybės vadovas.

Prezidentas pabrėžė, kad skautų judėjimas, vadovaudamasis šiuo šūkiu, pasaulyje išugdė daug iškilių asmenybių, tarnavusių ir tebetarnaujančių žmonijai. Valstybės vadovas priminė, kad ir Lietuvos skautai yra išugdę daugelį savo šaliai nusipelniusių žmonių, dažnas kurių paaukojo savo gyvybę už Lietuvos laisvę.

„Žvelgdamas į skautų gretas linkiu semtis ištvermės ir į savo gretas patraukti kuo daugiau jaunimo bei kartu eiti kilniu skautišku keliu. Lietuvos garbei ir šlovei sujunkime rankas ir širdis. Budėkime!”, – sveikindamas skautus sakė Prezidentas V.Adamkus.

Lietuvos skautija – pasaulio skautų judėjimo tikroji narė – švenčia skautijos 100-mečio jubiliejų ir organizuoja minėjimo renginių ciklą „Vienybės dovanos Lietuvos tautai”.

Lietuvos Respublikos Prezidentas Valdas Adamkus yra skautų šimtmečio jubiliejaus minėjimo renginių globėjas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.