Seimo leidyklai – neeilinė prabanga

Neseniai dėl milžiniškų atlyginimų į skandalą įsivėlusi Seimo leidykla „Valstybės žinios” įkliuvo ir vėl. Dienraštis L.T. išsiaiškino, kad naujajame leidyklos pastate įrengiama pirtis ir prašmatnūs apartamentai.

Seimo leidyklos „Valstybės žinios” darbuotojai, nusiplūkę tarnyboje, jėgas galės atgauti ištaigingoje poilsio zonoje. Ji įrengta naujajame 7 aukštų pastate netoli parlamento rūmų. L.T. žurnalistė vakar savo akimis viename viršutinių aukštų matė erdvų kambarį su ką tik atvežtais naujais minkštaisiais patogiais baldais bei čia pat įrengtas saunos patalpas.

„Darbuotojai gali atvykti dviračiais į darbą ir čia pat nusimaudyti”, – taip pirtelės įrengimą pateisino Seimo leidyklos administratorius Valdas Kurtinaitis. Paklaustas apie pirtelę leidyklos direktorius Mintautas Daulenskis pyktelėjo. Jis pakeltu tonu išpyškino, kad sauna įrengta darbuotojų prašymu. „Propaguojami dviračiai. Jais atvykusiam į darbą žmogui reikia dušo kabinos ir pirtelės. Kas čia nuostabaus? Išsivysčiusiose šalyse jau seniai taip yra, o mūsų požiūris tebėra akmens amžiaus”, – žėrė jis.

Pakeis viešbutį

Septintame aukšte, vadinamojoje poilsio zonoje, įrengti ir gyvenamieji apartamentai. Jie primena dviejų kambarių butą su įspūdingais sostinės vaizdais pro langą – du kambariai, didesniojo vienoje dalyje – mini virtuvė, klozetas, dušo kabina, praustuvė.

Rodydamas visa tai administratorius ramiai aiškino: „Svečių kambariai. Bendraujame su užsieniečiais, todėl atvykę čia jie galės apsistoti, nereikės viešbučio”.

Dar viena įdomybė – iš viršutinių aukštų įmanoma stebėti Lukiškių kalėjimo kiemą.

Sukišo milijonus

Kovo pabaigoje statybininkų užbaigtas Seimo leidyklos pastatas kainavo per 7 milijonus litų. Iš kur tokie pinigai valstybės įmonėje? Iš mokesčių mokėtojų?

„Jokiu būdu, – skubėjo paneigti V.Kurtinaitis. – Taip, mes esame valstybės įmonė, bet iš valstybės biudžeto negauname nė kapeikos. Gyvename iš pelno”.

Jo teigimu, du leidiniai – „Valstybės žinios” ir „Informaciniai pranešimai” esą pelningi. Tačiau jis nepaminėjo fakto, kad leidyklos pelnas yra sąlygiškas, kadangi leidykla – monopolininkė, be konkurencijos. Ir pelno, beje, neužteko. Administratorius pripažino, kad daugiau nei pusę sumos statyboms teko pasiskolinti iš banko.

Dėl grožio

Seimo leidyklos darbuotojų kabinetams visame didžiuliame pastate skirti du aukštai – 5 ir 6. Septintame, kaip žinoma, – poilsiavietė. Kodėl prireikė aukštesnio nei kelių aukštų pastato? „Aukštį nustatė Vilniaus savivaldybės Plėtros departamentas – 29 metrus. Kaip miesto centre atrodytų žemas pastatas? Gražu, kad būtent toks. Vis dėlto sostinė”, – toks buvo administratoriaus atsakymas.

Žemutiniuose aukštuose turėtų įsikurti kol kas dar neįvardijami įvairių Seimo struktūrų skyriai.

Įtaria gurkšnojant

Seimo narys konservatorius Jurgis Razma L.T. sakė, kad būtent vadovaujant konservatoriams leidyklos vadovu tapo M.Daulenskis. Iš žurnalistės sužinojęs apie prašmatnius apartamentus ir pirtelę, parlamentaras tokį sumanymą supeikė.

„Visuomenė į tokį dalyką tikrai pasižiūrės labai neigiamai, kadangi pirtelė asocijuojasi su pasilinksminimais, alaus gurkšnojimu.

Nematyčiau nieko bloga, jei protinį darbą dirbantiems žmonėms būtų pastatyti treniruokliai”, – savo nuomonę išsakė Seimo opozicijos atstovas. J.Razma mato vienintelę išeitį – Seimo leidyklos poilsio zoną kažkam išnuomoti.

Nes, pasak jo, išardyti įrengtą pirtelę būtų nuostolinga.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.