Spektaklis „In Signum” nepaliks be žymės

Naujojo Baltijos šokio festivalyje spektaklį pirmą kartą pristatys jaunųjų Klaipėdos menininkų pajėgos.

Šiomis dienomis Klaipėdos universiteto Menų fakulteto Choreografijos katedroje intensyviai repetuoja choreografės Agnijos Šeiko suburta trupė, skulptoriaus Jurgio Malinausko dirbtuvėse netyla staklės.

„Viskas jau lyg ir pabaigta, lieka tik patvirtinti, užantspauduoti, kaip sako mūsų spektaklio pavadinimas „In Signum”, – dienraščiui teigė A.Šeiko.

Spektaklis „In Signum” kelerius metus Olandijoje studijavusios choreografės, perspektyvaus skulptoriaus J.Malinausko ir olandų kompozitoriaus Danielo Hamburgerio bendras projektas. „Pavadinimas koduoja visą spektaklio esmę – tai ženklai, antspaudai, paliekantys žymes mūsų gyvenimuose. Niekas nėra neužantspauduotas, net ir kiekvienas sutiktas nepažįstamasis būna paženklintas”, – sakė spektaklio choreografė.

Scenografiją spektakliui kuriantis skulptorius J.Malinauskas dėmesį kreipė į ženklų įprasminimą. „Tai konceptualūs ženklai – lyg kažkur kažkas matyta, kažką primena. Tai daugiausiai kinetinės metalo konstrukcijos, kurios judėdamos keis visą scenovaizdį”, – aiškino menininkas.

Spektaklyje pasirodys šešios Klaipėdos universiteto choreografijos studentės. „Joms teko nelengva užduotis, nes spektaklis truks apie pusę valandos. Tiek „ištempti” tokį laiką reikia profesinių įgūdžių. Džiaugiuosi, kad jos repeticijoms negaili savo laiko”, – sakė A.Šeiko.

„In Signum” į veiksmą įtrauks ir žiūrovus. Anot projekto autorių, tai neįpareigojantis reginys, kai žiūrovas gali ateiti tiesiog iš gatvės ir pasigėrėti neįprastais vaizdais neįprastoje erdvėje.

Spektaklio premjera – gegužės 2-ąją Klaipėdos dailės parodų rūmuose ir gegužės 5-ąją sostinės Menų spaustuvėje.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.