Vilniaus miesto bendrojo plano koncepcija buvo pristatyta nekilnojamojo turto vystytojams

Vakar nekilnojamojo turto vystytojams pristatyta Vilniaus miesto bendrojo plano (BP) iki 2015 metų koncepcija sulaukė palankaus jų įvertinimo. Planuojama, kad BP koncepcija Vilniaus miesto savivaldybės tarybai bus teikiama tvirtinti šių metų balandžio 26 dieną.

„Bendrasis planas nustatys aiškius plėtros prioritetus ir užtikrins darnią miesto plėtrą. Taip pat taps aiškios viešosios miesto infrastuktūros plėtros, vykdomos savivaldybės lėšomis, kryptys”,- sakė Vilniaus miesto savivaldybės plėtros departamento direktorius Linas Naujokaitis.

„Nekilnojamojo turto projektai yra ilgalaikiai, jau dabar suplanuoti 20-25 metų į priekį, todėl ypač svarbu, kad būtų išlaikytas tęstinumas ir visose naujai planuojamose teritorijose būtų aiškiai nustatyta, kokio tipo projektai gali būti vystomi: mišriose teritorijose – integruota gyvenamoji, prekybos ir komercinė plėtra, atskiros teritorijos skirtos pramonei ir logistikai”,- sakė Lietuvos nekilnojamojo turto plėtros asociacijos (LNTPA) prezidentas Robertas Dargis.

Pasak jo, svarbu neuždrausti, o suteikti daugiau galimybių nekilnojamojo turto vystytojams vystyti tam tikras teritorijas ir savo lėšomis.

Susitikimo metu buvo pasiūlyta tobulinti įstatyminę bazę ir numatyti, kad bendrajame plane nebūtų detalizuojamos žemės paskirtys ir pobūdžiai. Taip pat nekilnojamo turto vystytojų nuomone Bendrajame plane turėtų būti išdėstyti bendri planavimo ir plėtros principai, smulkesnį planavimą paliekant detaliojo planavimo stadijai.

Vystytojai tikisi, kad BP bus numatyta ir daugiau teritorijų kotedžų ir mažaaukščių gyvenamųjų namų kvartalų vystymui, pramonės ir logistikos statinių plėtrai.

Be to, kadangi Vilniaus miesto bendrasis planas rengiamas lygiagrečiai Vilniaus rajono, ir Vilniaus apskrities bendriesiems planams, nekilnojamojo turto vystytojų nuomone, būtinas glaudesnis miesto, rajono savivaldybių ir apskrities valdininkų bendradarbiavimas.

Pagal Bendrojo plano koncepciją, Vilniaus miestas bus vystomas kaip vieninga socialinė, ekonominė ir urbanistinė erdvė. Koncepcija siūlo tolygiau paskirstyti darbo vietas, sumažinant išsivystymo skirtumus tarp miesto centro ir periferijos bei šiaurinės ir pietinės miesto dalies. Tai lems geresnį miesto socialinį klimatą. Be to, siekiama mažinti transporto srautų susitelkimą miesto centre ir užtikrinti sklandžią viešojo keleivių transporto plėtrą. Pagal patvirtintą koncepcijos variantą toliau bus rengiami Vilniaus miesto bendrojo plano sprendiniai, kurie plačiajai visuomenei turėtų būti pateikti dar šiemet.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Statyba su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.