Vesternas Jurbarke

Antrosios Velykų dienos įvykiai Jurbarko pakraštyje esančioje šašlykinėje „Prieplauka” priminė scenas iš kaubojiško vesterno. Ant besimušančiųjų galvų lūžo kėdės, aidėjo šūviai.

Pirminiais duomenimis, šių masinių muštynių priežastis – grubi į kavinę atklydusios apie penkiolikos įkaušusių kauniečių gaujos klaida. Kerštu degę Kauno nusikalstamo pasaulio atstovai apsipažino, kad prie vieno stalelio su draugais vakarojęs kriminalistas iš Vilniaus – jų ieškomi asmenys.

Lūžo ir dužo

Kaip vakar dienraščiui pasakojo šašlykinės darbuotojos, apie septintą vakaro staiga įsiveržė keliolikos agresyviai nusiteikusių žmonių grupė. Tuo metu kavinėje vakarojo dvi kompanijos: šešių asmenų prie vieno stalo, ir keturių – prie kito. Pastarieji ir tapo įsibrovėlių taikiniu.

Barmenė spėjo pasislėpti pagalbinėse patalpose. Tačiau ne visiems kavinės lankytojams pavyko ištrūkti sveikiems iš įsibrovėlių surengto pragaro, per kurį dužo ne tik indai, stalai ir kėdės, bet nukentėjo ir šaldytuvas, kasos aparatas, šviestuvai. Vakar rytą nusiaubtoje šašlykinėje darbavosi draudimo atstovai.

Jurbarko rajono policijos viršininko Vidmanto Glioso įsitikinimu, įvyko kažkoks nesusipratimas. Nors įsibrovėliai puolė tiesiai prie staliuko, prie kurio vakarojo keturi iš Jurbarko kilę draugai, ir šie pradėti talžyti be jokio perspėjimo, komisaro teigimu, tai nepanašu į nusikalstamų grupuočių tarpusavio sąskaitų suvedinėjimą.

Dar keisčiau, kad įsibrovėliai, pirminiais duomenimis, neturėjo jokios ginkluotės: darbuotasi kumščiais, kojomis ir tuo, kas pasitaikė po ranka. Muštynių metu nuaidėję septyni šūviai buvo paleisti iš vienam užpultųjų priklausiusio pistoleto „Walther P22”. Šis 5,5 mm kalibro ginklas dvidešimt devynerių L.Š. buvo išduotas savigynai.

Trys – ligoninėje, vienas – areštinėje

Du šūviai buvo taiklūs: vienam užpuolikui – dvidešimt trejų metų Donatui Rutkauskui, gyvenančiam Kaune, Birželio 23-iosios gatvėje, pataikyta į pilvą ir sėdmenis. Iš vesterno scena virtusios šašlykinės šis, jau teistas, asmuo nuvežtas tiesiai į Jurbarko ligoninės reanimaciją. Medikams teisėsaugininkai uždraudė teikti bet kokią informaciją apie paciento sveikatos būklę. Oficialiai nepatvirtintais duomenimis, pavojus jo gyvybei negresia.

Įvykio vieton iškviesta policija sulaikė ir vieną peršautojo bendrą – dvidešimt vienerių Mantą Stanionį iš vieno Kauno Partizanų gatvės daugiabučio. Kitiems pavyko pasprukti. Vakar kreiptasi į teismą dėl M.Stanionio suėmimo dešimčiai parų. Sužeisto jo bendro apklausa dėl sveikatos būklės atidėta iki pavakarės. Nebuvo vakar po pietų ir daugiau sulaikytųjų, nors Jurbarko teisėsaugininkai nebeslėpė, kad jiems žinomos ir kitų įtariamųjų asmenybės. Jų ieškant susisiekta ir su kolegomis iš Kauno.

Skubios Jurbarko medikų pagalbos tą vakarą prireikė trims iš keturių užpultųjų užstalės dalyvių. Du iš jų paguldyti į ligoninę. Pirminiais duomenimis, dėl patirtų galvos traumų. Jurbarko policijos viršininko duomenimis, užpultųjų ketvertas – iš Jurbarko kilę draugai, dalis kurių pastaruoju metu dirba Vilniuje ir Kaune.

Tačiau ir tai, anot komisaro, nepanašu į siūlo galą, galintį atvesti į šio mįslingo išpuolio ištyrimą, nors minėtas vilnietis, dar prieš porą metų dirbęs Jurbarke kriminalistu, perėjo dirbti į panašią tarnybą sostinės policijoje. Jis – vienas iš dviejų sumuštųjų, paguldytas į Jurbarko ligoninę.

Pirminiais duomenimis, nei užpultieji, nei užpuolikai vieni kitų iki šio incidento nepažinojo. Oficialiai nepatvirtintais duomenimis, užpuolikai buvo neblaivūs.

Priėjo liepto galą?

„Tai pirmas toks nesusipratimas per dešimtmetį, kai egzistuoja mūsų kavinė”, – vakar tikino ir šašlykinės „Prieplauka” darbuotojai, kategoriškai neigę, kad jų įstaiga tapo vietinių ar gastroliuojančių banditų buveine. Jiems antrino ir Jurbarko teisėsaugininkai.

„Šio pavojingo incidento priežastis – tiesiog absurdiška”, – tik tiek vakar pavyko išpešti iš ikiteisminiam tyrimui vadovaujančio Jurbarko rajono apylinkės prokuroro Mindaugo Rašinsko. Prokuroras buvo linkęs akcentuoti kitką: laimė, apie išpuolį laiku pranešta, o ir Jurbarko policijos komisariatas nuo šios šašlykinės – ranka paduoti. Iki jo arčiau pėsčiomis negu automobiliu.

Pranešimą apie kauniečių išpuolį Jurbarke gavę Kauno teisėsaugininkai vakar neslėpė, jog akibrokšto autoriai jiems žinomi. Turint įtarimų panašiais nusikaltimais Kaune, jiems jau lipta ant kulnų. „Tai – kriminaliniai elementai, gastroliuojantys nusikalstamais tikslais ne tik po Lietuvą, bet ir po užsienį”, – užuominomis kalbėjo vienas Kauno kriminalinės policijos vadovų, neslėpęs, kad po šio išpuolio išsišokėlių sulaikymas jau tebus technikos dalykas.

Kauno operatyvininkų duomenimis, minėta gauja, kurią sudaro daugiausiai Dainavos bei Žaliakalnio gyventojai, dar nepasiekusi tokio lygio, jog būtų Organizuoto nusikalstamumo tyrimo tarnybos akiratyje, važiavo per Velykas į Jurbarką, vedama keršto. Šis jų išpuolis, kurio metu, kaip manoma, grubiai apsipažinta, siejamas su ankstesniu incidentu, įvykusiu tarp šios gaujos narių ir panašaus Jurbarko jaunimo atstovų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , .

1 atsiliepimas į "Vesternas Jurbarke"

  1. saslakstas

    nevarot ant mano miesto zulikai jus 😡

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.