Penktadienį „Ekrano” darbuotojai rengia mitingą Panevėžyje

Ant bankroto slenksčio atsidūrusio kineskopų gamintojo „Ekranas” darbuotojai penktadienį Panevėžyje rengia mitingą.

Pasak „Ekrano” laisvosios profesinės sąjungos pirmininkės Liucijos Mikulėnienės, akcijos tikslas – paraginti šalies ir miesto valdžią imtis neatidėliojamų priemonių apsaugoti miestą nuo socialinės krizės, pirmiausia išsaugant darbo vietas „Ekrano” darbuotojams.

„Ekrano” darbuotojai, siekdami apsaugoti darbo vietas bei Panevėžio miestą nuo socialinės ir ekonominės grėsmės, balandžio 6 dieną buvo surengę piketus prie Seimo, Vyriausybės ir Prezidentūros.

Darbuotojai prašymą, jog bendrovei būtų skirta valstybės garanto paskola gamybos vystymui bei priimtas sprendimas dėl finansinės paramos iš Europos Sąjungos struktūrinių fondų skyrimo naujo kineskopo sukūrimui, adresuotas ir įteiktas Prezidentui Valdui Adamkui, Seimo Pirmininkui Artūrui Paulauskui ir premjerui Algirdui Brazauskui.

Bendrovės darbuotojų kreipimesi į aukščiausius šalies vadovus buvo teigiama, jog kas trečias Panevėžio gyventojas vienaip ar kitaip susijęs su bendrove. „Ekrane” dirba per 4 tūkst. darbuotojų, antrinėse įmonėse – apie 1 tūkstantį.

Tuo tarpu Vyriausybė trečiadienį nutarė sudaryti dvi darbo grupes „Ekrano” problemoms spręsti.

Viena darbo grupė sudaryta socialinėms problemoms spręsti ir jai vadovaus Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos atstovai, o kita darbo grupė ieškos būdų tolesnei įmonės veiklai užtikrinti bei domėsis galimais investuotojais. Pastarajai grupei vadovaus Ūkio ministerijos specialistai.

Šį ketvirtadienį „Ekrane” turėtų lankytis socialinės apsaugos ir darbo bei ūkio ministrai.

„Ekranas” balandžio 7 dieną kreipėsi į teismą dėl bankroto iškėlimo įmonei, o nuo balandžio 11-osios sustabdė gamybą.

Su nemokumo problemomis susidūręs „Ekranas” pernai patyrė 110,3 mln. litų audituotų nuostolių, o bendrovės pardavimai sumažėjo 27,3 proc. – iki 339,6 mln. litų.

Šiuo metu prekyba „Ekrano” akcijomis biržoje sustabdyta, birža atidėjo ir bendrovės prašymą įtraukti jos akcijas į biržos Einamąjį prekybos sąrašą svarstymą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.