Neįgaliųjų vaikų darbelių paroda-mugė „Angelų vaikai – su meile Jums”

Vaiko teisių apsaugos kontrolieriaus įstaiga kartu su Vilniaus Mokytojų namais rengia Atvelykio mugę-parodą, kurioje pačių pagamintais darbais prekiaus neįgalūs vaikai. Atvelykio paroda-mugė ,,Angelų vaikai – su meile Jums” Mokytojų namuose veiks balandžio 23 dieną (sekmadienį). Mugės metu Mokytojų namų kolektyvai vaikus ir parodos svečius linksmins parengtais pasirodymais. Šventė prasidės 12 valandą Vilniaus mokytojų namų kiemelyje, šventės vedėja – Veronika Pavilionienė.

Parodoje dalyvaus 23 specialiųjų mokyklų, pensionų ir bei pensionatų ugdytiniai. Lietuvoje yra 41 specialioji mokykla, kurioje mokosi ir gyvena dar neseniai vadinosi specialiosios internatinės, mokosi ir gyvena per 4 tūkstančius vaikų, pusė jų – su nežymiu protiniu atsilikimu. Šie vaikai galėtų mokytis bendrojo lavinimo mokyklose. Vaiko teisių apsaugos kontrolierė Rimantė Šalaševičiūtė pasisako už tai, kad nežymaus intelekto ar elgesio sutrikimo vaikai būtų integruoti į bendrojo ugdymo sistemą ir bendruomenes. Vaiko teisių apsaugos kontrolierės nuomonė „vaikai visą savo gyvenimą praleidžia valdiškoje institucijoje, atskirti nuo šeimų ir bendruomenių. Skurdas ir tinkamos medicinos stoka nesudėtingą ligą gali paversti į visą gyvenimą išliekantį neįgalumą. Tam, kad pakeistumėme tradicinį visuomenės požiūrį į neįgalų žmogų, valstybei reikia dar daug pastangų. Būtina vaikus su nežymia psichikos negalia integruoti į bendro lavinimo mokyklas. Apsauginis mechanizmas turi tarnauti tam, kad būtų sunkiau perduoti vaikus valstybės globai ir lengviau išlaisvinti vaikus iš valstybės globos institucijų bei grąžinti juos į šeimas ir visuomenę”. Šio projekto pagrindinis tikslas – parodyti visuomenei, kad neįgalus vaikas privalo tapti pilnaverčiu bendruomenės nariu ir aktyviai dalyvauti bendruomenės gyvenime.

Manoma, kad vaikams, kuriems apsilankymas Vilniuje jau yra šventė, dalyvavimas šioje parodoje bus labai svarbus tuo, kad jie patys prekiaus savo darbais ir gautus pinigus galės skirti savo reikmėms. Šventė, kurią remia Gyvybės draudimo bendrovė „Bonum Publikum”, organizuojama jau antrą kartą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Renginiai su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.