.EU registracija neapsiėjo be sukčiavimų

Vienos stambiausių domenų registracijos kompanijų „GoDaddy.com” įkūrėjas ir generalinis direktorius Bob Parsosns, savo asmeniniame blog’e rašo apie pirmosiomis .EU registracijos dienomis gausiai pasitaikiusius sukčiavimo ir piktnaudžiavimo atvejus.

Kaltinimų esmė – didelis netikrų registratorių, akredituotų .EU administravimui, kiekis. Tokie registratoriai, Parsons žodžiais, priklauso Amerikos mulitmilijonierių grupei, savo gausos dėka gavo labai didelį privalumą pirmosiomis domenų registracijos valandomis.

„Prieš dvi savaites iki išankstinės registracijos atidarymo, egzistavo apie 800 akredituotų registratorių. Kai kurie iš jų buvo realūs, kai kurie ne visai – o prieš patį registracijos atidarymą – opa! Jų jau 300 daugiau!”

Parsons skaičiavimais, maždaug 600 registratorių iš 1100 yra „fantomai”. Esmė ta, kad .EU registracija vyko „revolverio principu”, kai kiekvienas iš akredituotų registratorių pateikia po vieną paraišką, po jos pateikimo užleidžia vietą sekančiam registratoriui, ir pats atsistoja į eilės galą. Tokiu būdu kompanija, arba fiziniai asmenys, kontroliuojantys kelias registravimo kompanijas turi galimybę per vieną ciklą pateikti kelias paraiškas (priklauso nuo to, kiek yra kontroliuojama registratorių) patiems „skaniausiems” domenų vardams.

Spėjama, kad dauguma šių domenų bus pardavinėjami aukcionuose po kelis tūkstančius dolerių už vienetą.

„GoDaddy” įkūrėjo teigimu, jo kompanija ne vieną kartą siuntė skundus .EU domeno administracijai, tačiau „EURid” tiesiog juos ignoravo. Parsons siūlo problemos sprendimą: „EURid” reiktų įšaldyti visas registracijas ir įsitikinti registratorių realumu.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Informacinės technologijos su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.