Ginkluotas incidentas daugiabučio laiptinėje

Per plauką nuo tragedijos buvo ir vieno Vilijampolės namo gyventojai, ir pagalbon jiems atskubėję policijos patruliai

Per pačias antradienio vakarinio piko valandas Kauno vyriausiojo policijos komisariato (VPK) budėtojai užregistravo pagalbos šauksmą iš Neries krantinės 9-ojo namo. Skambino viena jo gyventoja. Susijaudinusi moteris teigė, kad prie jos buto durų stovi neblaivus kaimynas ir turimu pistoletu grasina nušauti.

Pati skambinusioji vakar dienraščiui pasakojo taip ir nesupratusi tikrų šio nekviesto svečio tikslų. Realiausia versija – kad šis ne per seniausiai iš įkalinimo vietos grįžęs kaimynus terorizuojantis gretimos laiptinės gyventojas tiesiog buvo išsirengęs į eilinį žygį, ieškodamas ką dar apvogti.

„Paskambino jis į mano buto duris bei pradėjo jas laužyti prieš septynias, – pasakojo nemažą stresą išgyvenusi šeštą dešimtį bebaigianti pašnekovė. – Neva, jam reikėjo rakto nuo rakinamos mūsų namo palėpės. Kai pasakiau, kad jau seniai jis kitame – penktojo aukšto bute, susidūriau su baisia šio sunkiai ant kojų bepastovinčio jaunuolio agresija. Esu įsitikinusi, kad jis galėjo būti apdujęs ir nuo narkotikų. Apšaukęs mane žeminančiais epitetais, jis staiga išsitraukė ginklą. Net nespėjau sureaguoti iš kur”.

Pašnekovė teigia, jog tik per stebuklą spėjusi užtrenkti duris. Ir iš karto – prie telefono kviesti policiją.

Tačiau ir tai dar buvo ne viskas. Pakeliui į nurodytą penktojo aukšto butą nesivaldantis ginkluotas kaimynas stvėrė laiptinėje stovintį kibirą su jame augančia gėle ir paleido jį į ir taip ne juokais išsigandusios moters duris.

Kaip jis būtų elgęsis penktajame aukšte, jeigu buto, į kurį jis taip pat laužėsi, šeimininkas nebūtų kiek užtrukęs atidarant duris, neaišku. Pastarajam tiesiog pasisekė, kad kai išėjo į laiptinę, agresyvusis svečias jau leidosi laiptais žemyn.

Netrukus prie daugiabučio pasirodė ir du VPK budėtojo įvykio vieton pasiųsti pėstieji policijos patruliai. Ginkluotas chuliganas jau buvo beišeinąs iš laiptinės ir betraukiantis savo buto link. Pamatęs policininkus, jis puolė bėgti.

Gaudynės ilgai neužtruko. Dvidešimtmetis Mantas Tautkevičius sulaikytas tiesiog už kampo – prie A.Stulginskio gatvės 62-ojo namo. Pareigūnai rado ir pakeliui, ties garažu, jo išmestą ginklą.

Pakėlus šį 9 mm kalibro pistoletą IŽ, paaiškėjo, kad jis – su trimis šoviniais. Vienas jų buvo vamzdyje. Neatsargus judesys ar dar viena nesusivaldymo akimirka ir ši kulka galėjo būti skirta bet kuriam iš kaimynų ar persekiojantiems policijos pareigūnams. (M.Tautkevičius sulaikytas, pėstiesiems patruliams į pagalbą atskubėjus tarnybinio tos pačios rinktinės automobilio ekipažui.)

Nustatyta, kad šį kovinį pistoletą jau du kartus už vagystes teistas M.Tautkevičius laikė neteisėtai. Dar iškalbingesnis faktas – nutrinti šio ginklo numeriai.

Daug sakantį M.Tautkevičiaus dosjė vakar pateikė ir jo kaimynai. Pastariesiems labiausiai įsiminė skandalingasis įvykis netoli jų namų, kai vietiniai paaugliai įtarti padegę šiluminę trasą, kurioje buvo benamis ir neleido jam išlipti. Vyriškis žuvo ugnyje. Tarp įtariamųjų šiuo kraupiu nusikaltimu buvo ir tada dar nepilnametis M.Tautkevičius, tačiau oficialiame policijos dosjė prie jo pavardės šiandien nėra jokio įrašo apie šią bylą. Pareigūnų duomenimis, būdamas nepilnametis – 2002-aisiais ir 2003-iaisiais jis du kartus teistas už vagystes. Paskutinio teistumo atveju buvo nubaustas vienerių metų laisvės atėmimo bausme, tačiau, pritaikius amnestiją, po pusmečio jau buvo laisvėje.

Antradienio vakare M.Tautkevičius vėl pateko į Kauno policijos areštinę: sulaikytas dviem paroms. Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl viešosios tvarkos pažeidimo, už kurį gresia laisvės atėmimas iki dvejų metų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.