Dėl patėvio mirties – klausimai ekspertams

Vakar Klaipėdos apygardos teisme pradėta nagrinėti byla, kurioje 20-metis plungiškis kaltinamas nužudęs patėvį.

Kaltinamojoje išvadoje teigiama, kad vienuolikos klasių išsilavinimą turintis Darius Rukšėnas pernai liepos 16-ąją nužudė savo patėvį Pauliną Jonušą.

Anot prokurorų, jaunuolis vyriškį pastūmęs bei keletą kartų spyręs koja. Ant šaligatvio nukritęs P. Jonušas smarkiai susitrenkė galvą, o po trijų dienų Klaipėdos ligoninėje mirė.

Niekur nedirbantis D. Rukšėnas pasakojo, jog tėvas miręs praėjus keliems mėnesiams nuo jo gimimo. Vaikas gyvenęs su mama ir močiute, vėliau namuose pasirodęs patėvis.

„Jis mėgdavo išgerti. Ne tik neparnešdavo pinigų, bet iš namų išnešdavo daiktus. Yra ne kartą pakėlęs ranką prieš mane, mamą, tik policijai apie tai nepranešdavome. Paskutiniais metais mama buvo sugyventinį išvariusi, tačiau jis prašydavo leisti sugrįžti”, – pasakojo anksčiau neteistas vaikinas.

D. Rukšėnas teigė pernai liepos 16-osios vidurnaktį neblaivų patėvį aptikęs parkritusį pakelėje. Nusprendęs jį palydėti iki namų, tačiau netrukus kilęs konfliktas. Patėvis neva bandęs neblaivų jaunuolį smaugti, tad šis parvertęs jį ant žemės ir keletą kartų spyręs.

Kaltinamojo advokatas teismui pateikė duomenis, jog 2003-iaisiais kraudamas rąstus P. Jonušas patyrė sunkią traumą: skilo pakaušis, stuburo slanksteliai. Vakar teismo posėdyje planuota apklausti teismo medicinos ekspertą bei jo teirautis apie P. Jonušo mirties priežastis.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , .

1 atsiliepimas į "Dėl patėvio mirties – klausimai ekspertams"

  1. xxx

    😯 🙁 😥 😐

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.