V.Alekna pasirengęs naujoms akistatoms su varžovais

Šiemet dukart olimpinį ir pasaulio disko metimo čempioną Lietuvos stadionuose matysime dažniau

Dukart olimpinis ir pasaulio disko metimo čempionas Virgilijus Alekna planuoja šią savaitę pradėti naują varžybų sezoną.

Geriausias praėjusių metų Europos lengvaatletis ketina dalyvauti Vilniuje rengiamose miesto metimų pirmenybėse.

„Šis startas bus kontrolinio pobūdžio, lyg apšilimas, nes netrukus dar vyksiu į paskutinę treniruočių stovyklą Ispanijon, prie Alikantės. Ten ir padėsiu tašką pasirengimo etapui, nors jį iš esmės jau beveik užbaigiau ir galiu bet kada stoti į kovą”, – interviu „Kauno dienai” sakė V.Alekna.

Sezonas bus intensyvus

– Kaip jaučiatės grįžęs iš priešpaskutinės treniruočių stovyklos Kanaruose?

– Nuotaika nebloga. Gerai padirbėjau. Daug mėčiau diską, šlifavau kai kuriuos technikos elementus. Viskas klostosi sklandžiai. Esu kupinas jėgų, pasiilgau varžybų.

– Ar šis Jūsų sezonas bus toks pat intensyvus kaip ir pernykštis?

– Taip, laiko poilsiui liks nedaug, bet aš ir nemėgstu ilgų pauzių savo startų kalendoriuje.

– Kada ir kur pradėsite tarptautinių turnyrų maratoną?

– Gegužės 12-ąją Katare, kur dalyvausiu „Super Grand Prix” varžybose. Po to vyksiu į Vokietiją, Čekiją, o mėnesio pabaigoje – į JAV, Judžino miestą Oregono valstijoje.

Pagrindinis metų renginys – Europos čempionatas Švedijoje, Geteborge, rugpjūčio pradžioje.

Į JAV – po pertraukos

– Senokai mėtėte diską amerikiečių stadionuose, kurie, kaip tvirtinama, labiau tinkamesni siekti aukštų rezultatų nei europietiški.

– Temomis apie JAV ir Europos arenų skirtumus, jų privalumus bei trūkumus disko metikams yra įvairių nuomonių. Bus įdomu grįžti į Judžiną, kur prieš penkerius metus laimėjau tradicines „Prefontaine Classic” varžybas. Tada mano diskas nuskriejo toliau nei 67 metrus.

– Kokios naujienos apie konkurentus pasiekė Jus?

– Gali būti, kad šiemet siurprizų pateiks 22-ejų metų lenkas Piotras Malachovskis, jau laimėjęs žiemos metimų taurės varžybas Izraelyje, kur aplenkė vyresnius ir labiau patyrusius ispaną Mariją Pestaną, estą Gerdą Kanterį, vokietį Michaelį Miolenbeką, vengrą Rolandą Vargą. Žinoma, tai tik sezono pradžia, todėl sunku spręsti apie tikrąsias varžovų galimybes. Visiems reikia įsibėgėti.

– Šiemet rudenį baigsis vengro Roberto Fazekašo diskvalifikacija. Ką girdėjote apie jį?

– Specialiai nesidomėjau. Tikriausiai daug treniruojasi. Juk prieš bausmę sakė, kad iš didžiojo sporto neketina pasitraukti.

Vilniuje vėl kovos pajėgiausieji

– Birželio mėnesį vyks antrasis Jūsų taurės turnyras. Kaip sekasi jį organizuoti?

– Dabar bendraujame su sportininkais, tariamės. Kai kurie iš jų jau preliminariai sutiko atvykti. Manau, kad gegužės viduryje žinosime visus dalyvius.

– Kuriuos metikus kviečiate į Vilnių?

– Tik pajėgiausius, pirmiausiai tuos, kurie pernai pasaulio čempionate pateko į dešimtuką.

– Atrodo, kad šiais metais Lietuvos sporto arenose Jus matysime gerokai dažniau nei anksčiau.

– Po du kartus startuosiu Vilniuje ir Kaune. Sostinėje – šią savaitę, miesto metimų pirmenybėse, ir birželio 8-ąją, savo taurės varžybose. Liepos mėnesį – S.Dariaus ir S.Girėno stadione: pirmą kartą rengiamose Europos lengvosios atletikos asociacijos „Permit meeting” kategorijos varžybose, taip pat nacionaliniame čempionate. Sezoną užbaigsiu tradiciškai – rugsėjo 30-ąją Jurbarke.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.