Palūkanas mažina šantažas

Paskolas pasiėmę klaipėdiečiai vis dažniau derasi su bankais dėl palūkanų mažinimo.

Kai kurie palūkanų naštą bando sumažinti net pasitelkę šantažą.

Dauguma bankų klientų net nežino turį teisę kreiptis į savo vadybininką ir reikalauti, kad būtų perskaičiuotos kredito palūkanos.

Didesnes palūkanas moka prieš kelerius metus būsto paskolas pasiėmę klaipėdiečiai. Tokių palūkanų dydis yra kone dvigubai didesnis už dabartinę normą.

Tačiau į bankus neretai kreipiasi ir tie klientai, kurie paskolą gavo neseniai.

Banko „NORD/LB” Klaipėdos filialo pardavimų vadybininkė Irena Strakšaitė dienraščiui sakė, kad palūkanų dydžiu nepatenkinti klientai gali užsukti į banko atstovybę ir parašyti prašymą, kuriame išdėstytų pasiūlymus, kiek procentų ir kodėl bankas turėtų sumažinti palūkanų dydį.

„Vėliau svarstome, ar galime patenkinti prašymą. Kiekvieną atvejį nagrinėjame individualiai. Dažniausiai palūkanos sumažinamos tiems, kurie pasiėmė dideles paskolas”, – aiškino I.Strakšaitė.

Tačiau svarstydami kliento prašymą, bankai įvertina jo lojalumą.

„Atsižvelgiame, kokiomis banko paslaugomis naudojasi paskolos gavėjas. Palūkanų procentas mažėja, jeigu klientas banke apdraudžia savo turtą, naudojasi internetinės bankininkystės paslaugomis, į mūsų banke esančią sąskaitą jam pervedamas atlyginimas, jeigu jis pasirašo pensijų kaupimo sutartį”, – vardijo „NORD/LB” vadybininkė.

I.Strakšaitė teigė, kad nemažai klientų grasina perleisti paskolą kitam bankui, jeigu nebus sumažintos palūkanos.

„Tai nėra dažnas reiškinys, bet tokių atvejų pasitaiko – bankai juk kovoja dėl klientų”, – teigė vadybininkė.

Banke „NORD/LB” už palūkanų perskaičiavimą imamas mokestis – 0,1 proc. nuo paskolos sumos, bet ne mažiau kaip 250 litų.

Banko „Nordea” Klaipėdos poskyrio vadovė Rasa Balčiūnienė patvirtino, kad sprendimą dėl kredito palūkanų mažinimo bankas priima atsižvelgdamas į kliento lojalumą ir į situaciją rinkoje.

Paklausta, ar klientai bando šantažu sumažinti palūkanų dydį, R.Balčiūnienė atsakė, kad savo kreditus kitiems bankams „perparduodančių” klientų pasitaiko.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.