Seniūnijos darbuotojui kenkia liežuvis

Rokiškio rajono Juodupės seniūnijos organizacinio padalinio vadovas 49 metų Antanas Gricius vėl turi nemalonumų dėl savo stačiokiško charakterio.

Seniūnijos darbuotojo laukia nemalonus pokalbis su Rokiškio rajono savivaldybės administracijos direktoriumi Virginijumi Strazdu dėl į viešumą iškilusio jo netinkamo elgesio sporto varžybų metu.

Praėjusių metų kovo mėnesį A.Gricius išgarsėjo kibęs į atlapus medikams ir juos išplūdęs necenzūriniais žodžiais.

Už viešosios tvarkos pažeidimą ligoninėje ir trukdymą medikams atlikti savo pareigą A.Gricius tada buvo nubaustas vieno tūkstančio litų bauda, tačiau nepasimokė.

Šį kartą ūmaus charakterio vyras vėl nesuvaldė liežuvio.

Žaidėjus išvadino mulkiais

Kovo 9 dieną Juodupėje vyko Rokiškio rajono kaimiškųjų seniūnijų vyrų krepšinio čempionato rungtynės tarp Juodupės ir Pandėlio seniūnijų komandų.

Rungtynes laimėjo juodupėnai. Pandėliečiai neturėjo jokių priekaištų nei savo priešininkams, nei rungtynių teisėjams, tačiau juos pribloškė A.Griciaus, vadovavusio Juodupės komandai, elgesys.

Pasak Pandėlio komandos vadovo Gintaro Adomėno, A.Gricius grasino Pandėlio žaidėjams, kad jie po rungtynių bus išnešti su šakėmis, o epitetai „moliai, mulkiai” buvo vieni iš švelnesnių žodžių aukštas pareigas užimančio seniūnijos darbuotojo žodyne.

Papriekaištavę, kad komandos vadovas nėra paprastas krepšinio sirgalius ir jam taip elgtis nedera, pandėliečiai iš A.Griciaus išgirdo žodžius, kuriuos būtų galima suprasti kaip grasinimą susidoroti.

„Visa mūsų krepšinio komanda mano, kad toks A.Griciaus elgesys tikrai nedaro garbės nei Juodupės krepšininkams, nei miestelio gyventojams”, – teigė Pandėlio komandos vadovas G.Adomėnas.

Bausti – negalima

Rokiškio rajono savivaldybės administracijos direktorius V.Strazdas, sužinojęs apie incidentą krepšinio aikštelėje, nurodė savivaldybės Juridinio ir personalo skyriaus darbuotojams ištirti konfliktą.

A.Gricius pasiaiškinime administracijos direktoriui parašė, kad rungtynėse tarp Juodupės ir Pandėlio seniūnijų krepšininkų vyko įnirtinga kova dėl kiekvieno taško. Pasak jo, sportinio pykčio tikrai buvo, tačiau jokių kitų incidentų jis nepastebėjęs.

„Konfliktas, apie kurį kalba Pandėlio krepšininkai, įvyko ne darbo metu, seniūnijos organizacinio padalinio vadovo A.Griciaus sportinė veikla nėra susijusi su darbo santykiais.

A.Gricius nėra valstybės tarnautojas. Jis dirba pagal darbo sutartį. Darbo kodekse numatyta, kad darbo drausmės pažeidimas yra darbo pareigų nevykdymas arba netinkamas jų vykdymas.

Todėl nesiūlysiu administracijos direktoriui V.Strazdui kaip nors bausti A.Gricių, nes drausminė atsakomybė nėra galima”, – „Panevėžio rytui” aiškino Juridinio ir personalo skyriaus vadovas Ramūnas Godeliauskas.

Žada pasikalbėti

Savivaldybės administracijos direktorius V.Strazdas teigė griežtai pasikalbėsiąs su A.Griciumi.

„Įspėsiu jį, kad savivaldybės administracijos padalinio darbuotojui taip elgtis tikrai nedera”, – sakė V.Strazdas.

A.Gricius su „Panevėžio rytu” atsisakė kalbėti apie savo elgesį per krepšinio varžybas.

Tiesioginė A.Griciaus viršininkė Juodupės seniūnė Liucija Bliūdžiuvienė savo darbuotoją charakterizavo teigiamai.

„A.Gricius labai geras darbuotojas, laiku ir kokybiškai atlieka savo pareigas. Juodupėnų, seniūnijos gyventojų, skundų, kad jis darbo metu netinkamai kalbėtųsi ar elgtųsi su žmonėmis, aš tikrai negavau”, – sakė seniūnė.

Medikai nebuvo atlaidūs

„Panevėžio rytas” rašė, kad A.Gricius jau turėjo nemalonumų dėl savo elgesio.

2004 metų gruodžio 26-osios naktį Rokiškio rajono ligoninės priėmimo skyriuje jis necenzūriniais žodžiais išplūdo ligoninės darbuotojus, tampė už atlapų ligoninės traumatologijos padalinio vadovą Vilimantą Uselį.

A.Gricius buvo įsitikinęs, kad ligoninės medikai netinkamai gydo ir prižiūri jo sužalotus sūnus.

Savivaldybės direktorius V.Strazdas ir tuomet negalėjo skirti drausminės nuobaudos seniūnijos organizacinio padalinio vadovui, nes konfliktas įvyko ne darbo metu.

Tačiau medikai nebuvo tokie nuolaidūs. V.Uselis kreipėsi į teismą. Šis A.Gricių pripažino kaltu ir už chuliganizmą skyrė jam 1 tūkstančio litų piniginę baudą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.