Rodys šokio spektaklį

Balandžio 8-ąją, šeštadienį, 18 val. Klaipėdos valstybiniame muzikiniame teatre vėl bus parodytas dviejų dalių šokio spektaklis „Baletinė Čaplino ir Dolskio korta”.

Tai nuotaikingas, linksmas, graudus, netgi sentimentalus retro spalvomis nuspalvintas modernaus šokio ir klasikinio baleto pasakojimas apie Čarlį Čapliną (pagal V.Mnacakanovo baletinę siuitą „Čapliniana”) ir to paties laikmečio lietuvius, jų gyvenimo nuotaikas, skambančias Danieliaus Dolskio dainose.

Pirmoji spektaklio dalis „Sveikas, Čarli” pasakoja apie daugiabriaunį kino genijaus Č.Čaplino talentą. Čia atgyja jo sutikti žmonės, tapę filmų ir spektaklio personažais, – koketės mylimosios, vagys, policininkai, valkatos, milijonieriai. Juos įkūnys Klaipėdos muzikinio teatro baleto trupės artistai V.Marcinkus (Čarlis Čaplinas), I.Briazkalovaitė (Koketė), T.Zacharova (Akloji), K.Gudelytė ir E.Brundzaitė (Draugės), A.Prijmenka ir A.Liškauskas (Vagys), G.Petrulis (Stipruolis), A.Griechovas (Policininkas), R.Jankevičius (Milijonierius), G.Kistienas (Padavėjas) ir S.Lavrenovaitė (Vaikas).

Antrojoje spektaklio dalyje „Lietuva mano meilė” skamba originalios D.Dolskio dainos (visiems puikiai žinomi šlageriai – „Palangos jūroj”, „Onyte, einam su manim pašokti”, „Lietuvaitė – žydra laukų gėlė” ir kitos), o scenoje atgyja spalvinga, šurmuliuojanti kompanija, susirinkusi į šokius kaime. Pagal D.Dolskio dainas šoks I.Briazkalovaitė, T.Zacharova, E.Brundzaitė, A.Kovaliova, K.Gudelytė, V.Marcinkus, A.Prijmenka, A.Liškauskas, R.Jankevičius, G.Kistienas, G.Gaifulina, V.Gulnickaja, J.Mineikytė, G.Petrulis. Su jais scenoje improvizuos dirigentas A.J.Lukoševičius.

Spektaklį 2002-aisiais pastatė rygiečiai baletmeisterė L.Beiris ir scenografas I.Novikas bei klaipėdiečiai kostiumų dailininkė V.Leonavičiūtė-Insodienė ir dirigentas A.J.Lukoševičius.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Renginiai su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.