Senoviniai burlaiviai primena jūrą

Buvę jūrininkai Borisas Chmelevskis ir Danilas Kuzminas vienas kitą juokais vadina admirolu ir bocmanu. Savo sekėją 32 metų Sergejų Ivanovskį vyriškiai įvardija tiesiog jūrininku. Visus juos vienija išskirtinis pomėgis – garsių istorinių laivų konstravimas.

Jauniausias konstruktorius – Sergejus – laivais domėtis pradėjo prieš penketą metų, pamatęs, kaip burlaivius konstruoja Borisas ir Danilas. „Patiko, taigi ir pats sumaniau išmokti. Pamėginau, ir, matot, pavyko”, – džiaugiasi vyriškis, pats jau sukonstravęs keturis senovinius rusiškus laivus, o dabar ėmęsis penktojo, angliškojo.

Du jūrininkai Danilas ir Borisas netikėtai susipažino prieš 12 metų. Tiesa, tuomet Borisui prireikė suremontuoti automobilį, o nagingas meistras Danilas jam talkino. Vėliau išsikalbėjo apie laivus, ir bendras pomėgis taip suartino, kad šiandien jie – neišskiriami draugai.

Nuo 1972-ųjų laive tekintoju dirbęs Kuzminas jūrose praleido 17 metų. Tuomet sukonstravo ir pirmąjį laivą. Jūros ir laivų potraukis išliko, todėl jau tris dešimtmečius vyriškis, tiesa, su pertraukomis, konstruoja senovinių burlaivių modelius.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Laisvalaikis su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.