A. Bagatskis: „Gerų ir blogų trenerių nėra”

Kauno krepšinio klubui „Žalgiris” vos savaitę vadovaujantys treneriai Ainaras Bagatskis ir Rimantas Grigas jau pradėjo pirmąsias, tiesa, kiek neįprastas permainas komandoje – visa ekipa atvyko į Palangą, kurioje kelias dienas ilsėjosi.

Kelionės į pajūrį žalgiriečiai neafišavo – anot strategų, norėjosi pailsėti ne tik nuo didelių fizinių krūvių, bet ir nuo visuomenės ir spaudos dėmesio, tačiau naujasis komandos vyriausiasis treneris A. Bagatskis sutiko „Vakarų ekspresui” duoti išskirtinį interviu.

Pokalbį teko keliolikai minučių atidėti, mat viešbučio kavinėje sėdėję strategai prieš tai ant krepšinio aikštelę vaizduojančios lentelės nubraižė keletą žaidimo schemų, norėjo jas aptarti.

Tai kokie vėjai atpūtė į Palangą?

Pailsėti. Šio sezono metu daug pagrindinės sudėties komandos žaidėjų pavargo, tikimės, kad ši išvyka padės jiems atgauti jėgas. Be to, reikia pasiruošti likusioms šio sezono Lietuvos ir Baltijos krepšinio lygų varžyboms, tačiau Palangoje ruošimės ne taip, kaip įprastai – čia daugiausiai dėmesio skirsime ne svarmenų kilnojimui ar kamuolio varinėjimui, o aerobinėms treniruotėms.

Tokiu laiku neįprasta „Žalgirį” išvysti pajūryje. Kam kilo tokia idėja?

Tai – visų komandos trenerių sprendimas. Nutarėme, kad tai – vienas geriausių būdų atgauti jėgas ir tikimės, kad jis duos krepšininkams naudos. Na, o jeigu ne, ieškosime kitų būdų.

Kokios šiuo metu nuotaikos komandoje – juk prieš gerą savaitę įvyko didžiulės permainos – pasikeitė treneriai.

Atmosfera komandoje gera. Visi krepšininkai – profesionalai, jie supranta tai, kas įvyko ir dirba toliau.

Sutartį pasirašėte trims metams. Ar stengsitės per tą laiką išlaikyti dabartinę komandą?

Žinoma. Dabartinė komanda – labai gera. Juk matėte kaip ji atrodė viso sezono metu. Tiek LKL, tiek BBL, tiek Eurolygoje „Žalgiris” žaidė labai gerai, nesėkmingas buvo tik praėjęs mėnuo. Visoms komandoms būna ir gerų ir blogų laikotarpių. Dėl ko – visi kartu bandome aiškintis ir išspręsti problemas.

Visi treneriai turi išskirtinius bruožus – vieni griežti ir reiklūs, kiti – ramūs, treti – emocionalūs. Prie kurių Jūs priskirtumėte save?

To aš jums negaliu atsakyti – mano, kaip trenerio, karjera dar pakankamai trumpa, o tokio lygio komandos kaip „Žalgiris” dar neteko treniruoti. Todėl turi praeiti šiek tiek daugiau laiko, reikia susigyventi, įvertinti kiekvieno galimybes, trūkumus ir tik tuomet žinosiu kokius metodus taikyti. Tačiau tikrai žinau, kad nesu diktatorius.

Ar yra treneris į kurį Jūs lygiuotumėtės?

Ne, tokio nėra. Kaip ir nėra gero arba blogo trenerio, nes kiekvienas yra indvidualybė, į nieką nesilygiuoja, tiesiog mokosi visą gyvenimą ir priima tik sau būdingus sprendimus, kuria savo strategiją. Be to, žinote visuomenės nuomonę apie trenerius – nesvarbu – ar tu dirbi NBA ar Europoje. Komanda laimi – tu geras, pralaimi – blogas.

Kaip įsikūrėte Kaune?

Kaip ir visi legionieriai – įsikūriau komandos man išnuomotame bute. O apsiprasti nebuvo sunku, aš į Kauną, galima sakyti grįžau, tik dabar mano statusas kitoks. Prieš tai praleidau čia du metus, todėl ne tik Kauną, bet ir Lietuvą gerai pažįstu, man čia patinka, pažadu – kitais metais susitiksim, kalbėsimės lietuviškai. Kai Rygoje treniravau vietos „Barons” ekipą, visiems sakydavau – gyvenu ne Rygoje, o Kaune.

Žaidėte „Žalgiryje”, o dabar vadovaujate šiai komandai. Kokie pagrindiniai skirtumai tarp šių laikotarpių?

Žinau, kad būdamas treneriu sulaukiu daugiau dėmesio. Na, bent jau pastarąją savaitę man jo netrūko (juokiasi).

Ačiū už pokalbį. Sėkmės.

Pokalbio metu prie stalo sėdėjo ir R. Grigas, su kuriuo „Žalgiris” sutarties dar nepasirašė.

„Reikia palaukti, įsitikinti, ar sutampa mano ir Ainaro nuomonės, susigyventi”, – sakė „Vakarų ekspresui” jis.

Iš Palangos žalgiriečiai išvyko vakar. Beje, „Žalgirio” vadovai tarėsi su Klaipėdos „Neptūno” komanda žaisti draugiškas rungtynes, tačiau vėliau šių planų atsisakė.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.