Atsivėrė durys „Windows XP” diegimui į naujus „Apple” kompiuterius

Nuo pat „Apple” kompiuterių su „Intel” procesoriais pasirodymo netrūko bandymų į juos įdiegti „Windows XP” operacinę sistemą. Buvo net paskelbtas konkursas tam padaryti su nekukliu piniginiu prizu. Galų gale entuziastams tai pavyko, bet plačiosios masės po to diegti į savo „obuolius” „Windows” nepuolė – tai sudėtinga procedūra be jokių garantijų, be to, „Windows XP” operacinėje nėra „Apple” įrangos tvarkyklių.

Na o dabar – netikėtas „Apple” ėjimas. Kompanija išleido įrankio „Boot Camp” bandomąją Beta versiją. Ši programa daro būtent tai, ką savarankiškai nemažai laiko bandė sumeistrauti entuziastai – leidžia „Apple” kompiuteryje su „Intel” procesoriumi įdiegti ir „Windows XP, ir „MacOS” operacines. Skelbiama, kad prie kitos „Apple” operacinės versijos „OS X Leopard” programa „Boot Camp” bus tiesiog pridedama. Visos reikalingos tvarkyklės irgi pridedamos, tad „Windows XP” diegimas į „Apple” kompiuterius netikėtai tapo palyginti paprastas ir nerizikingas, be to – oficialiai palaikomas pačių „Apple”.

Programėlė „Boot Camp” užima 85 MB, bandomąją jos versiją galim parsisiųsti iš „Apple” tinklapio. Kaip ja naudotis bei ką „Boot Camp” moka galima perskaityti štai čia (PDF).

Netikėtas „Apple” žingsnis leisti bei netgi skatinti dviejų operacinių naudojimą kompanijos naujos kartos kompiuteriuose sutiktas džiaugsmingai. Visų pirma, vartotojai nuo šiol galės viename kompiuteryje išbandyti „Windows XP” ir „MacOS X” operacines bei jas palyginti. Kitas svarbus dalykas – tai, jog turite simpatišką „obuolį” nuo šiol nereikš, kad negalite naudotis „Windows” aplinkoje veikiančiomis programomis. Tereik pačios „Windows XP”, „Boot Camp” ir prašom – naudokitės į sveikatą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Informacinės technologijos su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.