Vilniaus senamiesčio Žemaitijos gatvėje – prabangūs „Mikalojaus žiedo” apartamentai

Balandžio viduryje Vilniaus senamiesčio Žemaitijos gatvėje prasidėsiančios statybos seną tarybinių laikų pastatą pavers prabangiais „Mikalojaus žiedo” apartamentais. Naujasis trijų aukštų namas su mansarda bus statomas vietoje savo išvaizda ir struktūra nebūdingo senamiesčiui „Paminklų restauravimo instituto” pastato bei harmoningai įsilies į aplinkinių namų architektūrinį ansamblį.

Pasak šio projekto autoriaus architekto Henriko Štaudės, užbaigus „Mikalojaus žiedą”, bus atkurta Žemaitijos ir Šiaulių gatvių užstatymo linija bei aukštingumas, atstatytas per šimtmečius susiformavęs šio kvartalo erdvinis audinys.

„Dabartinis „Paminklų restauravimo instituto” pastatas buvo sumūrytas nesilaikant rekonstravimo normų bei ultra moderniomis formomis sudarkė intymios gatvelės charakterį, o naujasis yra suprojektuotas kaip fonas nuostabiai Šv. Mikalojaus bažnyčiai – ramus langų ritmas ir fasadų spalvos, horizontalus fasadų dalinimas, raudoni čerpių stogai”, – sako H.Štaudė.

„Mikalojaus žiedas” iškils pačioje senamiesčio širdyje – Žemaitijos ir Šiaulių gatvių sankirtoje, apsuptoje senovinėmis bažnyčiomis bei skverais. Manoma, kad šioje Vilniaus dalyje gyventa nuo pat pirmojo sostinės įkūrimo šimtmečio, XV-XVII a. ši valda priklausė Vilniaus vyskupo jurisdikcijai, vėliau čia kūrėsi amatininkai bei pirkliai, buvo gausu nedidelių dirbtuvių bei krautuvėlių.

Apartamentų pastatą pavadinti „Mikalojaus žiedo” vardu pasirinkta neatsitiktinai – ypatingą aurą šiai vietai suteikia Šv. Mikalojaus bažnyčios kaimynystė, o projekte numatytas per 700 kv.m ploto uždaras pastato kiemas bus paverstas gėlėmis ir kitais dekoratyviniais želdiniais apsodintu sodu.

Pasak projekto vystytojo, nekilnojamo turto bendrovės „Sektor Real Estate” marketingo vadovės Eglės Bublytės, „Mikalojaus žiedas” – tai unikali galimybė mėgautis gyvenimo senamiestyje atmosfera, nesirūpinant dėl šioje miesto dalyje esantiems pastatams būdingų trūkumų: senų vamzdynų ir elektros instaliacijos, trūkinėjančių pastatų sienų, apleistų laiptinių, ribotų galimybių pagal savo poreikius planuoti gyvenamąją erdvę bei senamiesčiui opios automobilių laikymo problemos.

„Mikalojaus žiede” bus įrengti 59 aukščiausios klasės apartamentai, o rūsyje bus pastatyta dviaukštė 112 vietų saugoma automobilių stovėjimo aikštelė, iš jos į gyvenamąsias patalpas žmones kels 4 liftai. Pirmajame aukšte namo gyventojus ir svečius pasitiks erdvus, stilingas holas, jame ištisą parą dirbs namo administratorius. Gyventojų komfortui bus įrengta bendra namo poilsio erdvė su sauna bei sūkurine vonia. Joje bus galima ne tik atsipalaiduoti po darbo dienos, bet ir rengti nedidelius vakarėlius.

„Naujasis pastatas išspręs ir senamiesčio namams būdingą šviesos problemą – šviesa į vidų pateks pro didelius, grindis siekiančius langus, o dauguma apartamentų turės erdvius balkonus ar terasas, siekiančias net 30 kv. m plotą. Manau, kad būsimiems gyventojams imponuos ir tyli aplinka, užtikrinta ribojamu automobilių srautu”, – sako E.Bublytė.

Dabartinio pastato griovimo ir statybos darbai bus vykdomi naudojant modernias technologijas, taip siekiant užtikrinti aplinkinių namų gyventojų gerbūvį.

Viena ilgiausiai Lietuvos rinkoje veikiančių nekilnojamo turto vystymo bendrovių „Sektor Real Estate” kartu su partneriais „Mikalojaus žiedo” statybą ketina baigti 2007 m. pabaigoje.

„Mikalojaus žiedo” statybos darbus vykdys bendrovė „Constructus”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Statyba su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.