Dėl dangoraižių – vienminčiai

Vakar visuomenei buvo pristatyta aukštybinių pastatų išdėstymo Kaune koncepcija. Savivaldybės įmonės „Kauno planas” rengiamą koncepciją ketinama tvirtinti ketvirtadienio miesto Tarybos posėdyje.

Ši koncepcija Kauno urbanistinėje architektūrinėje taryboje buvo svarstyta du kartus. Abu kartus ekspertai konstatavo, kad ją dar reikia tobulinti ir išsakė konkrečių pasiūlymų, kaip tai padaryti. „Kauno plano” atstovai pažadėjo patobulintą koncepcijos variantą dar kartą parodyti ekspertams.

Tačiau svarbaus dokumento, kuriuo bus naudojamasi ne vienerius metus, priėmimą miesto politikai nutarė paspartinti. Pasiūlyta Taryboje patvirtinti esmę – aukštybinių pastatų išdėstymo mieste koncepciją, o kitame etape – konkrečius šios esmės padiktuotus sprendinius.

Vakarykštėje Kauno vicemero Adolfo Antano Balučio inicijuotoje diskusijoje architektai, girdint politikams, dar kartą nurodė „Kauno plano” koncepcijos trūkumus, o verslininkai išsakė suinteresuotumą bet kokio aukštingumą reglamentuojančio dokumento greitesniu priėmimu. Tačiau ir vieni, ir kiti neprieštarautų, jei būtų nedelsiant įtvirtintas leidimas statyti aukštybinius pastatus diskusijų nekeliančiose vietose, pvz., Savanorių prospekte, Šilainiuose, prie greitkelio Kaunas -Vilnius ir Aleksote prie oro uosto. O jautresnes miestovaizdžio požiūriu – toliau nagrinėti ir vėl susitikti draugiškose diskusijose.

LAS Kauno skyriaus atstovai svarsto galimybę apskųsti Miesto tarybos sprendimą, jei visgi į jų nuomonę nebus atsižvelgta.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Statyba su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.