Nelaimė, kurią bandyta nuslėpti

Vakar buvo jau trečia para, kai Kauno medicinos universiteto klinikų (KMUK) Vaikų reanimacijos specialistai kovoja dėl prieš savaitę septyniolikos sulaukusio Algirdo R. gyvybės.

Kačerginės pagrindinės mokyklos dešimtokas šeštadienio popietę buvo partrenktas pėsčiųjų perėjoje ties Baltijos gatvės 21-uoju namu. Apie šį įvykį, kurio pasekmės, anot medikų, neprognozuojamos, savaitgalio Kauno vyriausiojo policijos komisariato suvestinėse, skirtose žiniasklaidai, nepranešta.

Kaip dienraščiui pasakojo sunkiai sužaloto paauglio mama, nelaimė įvyko sūnui su metais jaunesniu draugu grįžtant iš viešnagės pas Šilainiuose gyvenantį vyresnįjį brolį. Kartu su Algirdu buvęs Anglijoje gyvenantis ir šiuo metu Lietuvoje viešintis jo šešiolikmetis draugas pasakoja, kad jiedu ėję per perėją. Pirmąja eismo juosta važiavęs automobilis juodu praleidęs. Antrąja dideliu greičiu atlėkęs BMW sustojo tik partrenkęs Algirdą. Nelaimės liudytoju tapęs šešiolikmetis teigia buvęs nuo draugo vos per žingsnį.

Pagal įvykio vietos apžiūrą spėjama, kad partrenktasis buvo nusviestas beveik dešimt metrų už pėsčiųjų perėjos. Taip jau buvo lemta, kad iš karto po nelaimės pro šią pėsčiųjų perėją važiavo ir vyresnysis Algirdo brolis, tą popietę nerastas namuose. Pėsčiųjų perėjos, esančios prie pat namų, zonoje gulintį nelaimėlį vyresnysis brolis atpažino iš batų.

Į KMUK sunkią galvos traumą patyręs Algirdas atvežtas jau blėstančios sąmonės. Skubiai pradėta sudėtinga operacija truko tris valandas. Vakar septyniolikmetis dar buvo be sąmonės, jo gyvybė buvo palaikoma dirbtinai.

Kaip dienraščiui pasakojo nuo sūnaus lovos Vaikų reanimacijos ir intensyvios terapijos skyriuje nesitraukianti septyniolikmečio mama, buvo čia atėję ir sūnų partrenkusio vairuotojo draugai, tačiau moteris nerado savyje jėgų su jais kalbėti.

Septyniolikmetį pėsčiųjų perėjoje partrenkė niekur nedirbančio trisdešimtmečio iš Baltijos gatvės Dariaus Žiniausko vairuojamas BMW 528. Šio vairuotojo dosjė yra ir teistumas, ir administracinė nuobauda už nepaklusimą policijos pareigūnui, ir keli anksčiau padaryti Kelių eismo taisyklių pažeidimai.

Pats D.Žiniauskas linkęs teigti, kad partrenktas jaunuolis išbėgo į perėją skersai gatvės ir jau už pėsčiųjų perėjos. Tačiau tai linkęs paneigti pirmąja eismo juosta važiavęs jo kolega. Pastarasis tik patikslino, kad jaunuoliai kurį laiką dvejoję eiti per pėsčiųjų perėją ar ne, kol vienas jų įbėgo į ją spartesniu už antrąjį žingsniu.

Mačiusius šios nelaimės, įvykusios balandžio 1-ąją, apie pusę penkių vakaro, pėsčiųjų perėjoje ties Baltijos gatvės 21-uoju namu, aplinkybes, jas tiriantis Kauno eismo priežiūros tarnybos ikiteisminio tyrimo tyrėjas prašo paskambinti telefonu 30 37 95.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , .

1 atsiliepimas į "Nelaimė, kurią bandyta nuslėpti"

  1. Ara

    Turniskies „mano”ar”musu”?????? ???????????????????????????????????????? ??

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.