Vitėje išaugs modernus verslo centras

Maždaug po dvejų metų Naujojoje Uosto gatvėje prie sankryžos su S. Daukanto gatve turėtų iškilti naujas verslo centras.

Pasak projekto užsakovės UAB „Kleta” direktoriaus Arūno Kuraičio, apie 0,8 ha ploto teritorijoje išaugs gražus biurų pastatas su tarnybinėmis patalpomis darbuotojams. Čia turėtų būti visuomeninio maitinimo įstaiga, cheminio valymo patalpos – maksimali infrastruktūra biurų darbuotojams. Svarstoma, jog čia galėtų atsirasti ir viešbutis.

Ketinama rekonstruoti ir buvusią mokyklą su vertingu fasadu. Pasak A. Kuraičio, rekonstruotos mokyklos fasadas turėtų būti panašus į senamiestyje esančio „Europos” viešbučio.

Kvartale planuojama statyti du iki trisdešimties metrų aukščio – apie 9 aukštų – pastatus.

„Užstatymas bus fragmentinis, siauras ir neužgoš jūros. Plokštuma nebus matoma”, – pabrėžė A. Kuraitis.

Daugiaaukščius ketinama statyti taip, kad jie neužgožtų vaizdo priešais esančio namo gyventojams. Akcentuojama, jog pagrindinis kvartalo užstatymas bus tik iki trijų aukštų.

Čia taip pat bus suformuota poilsio zona – skverelis, kuriame galbūt atsiras fontanas. Prie pastatų bus platūs šaligatviai.

Pasak A. Kuraičio, buvo rengtos kelios šio verslo centro koncepcijos, tačiau atsižvelgiant į visuomenės bei uostamiesčio politikų nuomonę, taip pat ir dėl ekonominių priežasčių, kvartalo fragmentų tūris bei sklypų užstatymas buvo sumažinti. Dabartinė koncepcija, anot jo, yra aukso vidurys – suderinti ir visuomenės, ir investuotojų interesai.

Investuotojai čia ketina visiškai atstatyti ir M. Šerniaus gatvę. Kokia bus gatvės danga, dar nežinoma – tai atsižvelgiant į paminklosaugininkų reikalavimus bus numatyta techniniame projekte.

Kvartale sumažės ir industrijos – buvęs AB „Klasco” sandėlis bus nugriautas.

Savivaldybės administracijos Urbanistinės plėtros departamento direktoriaus Kastyčio Macijausko teigimu, šiai koncepcijai Architektų sąjungos Ekspertų taryba nepritarė, siūlydama nagrinėti ne aštuonis sklypelius Naujojoje Uosto ir M. Šerniaus gatvėse, kuriuose planuojamas verslo centras, o viso Vitės kvartalo užstatymo koncepciją. Vis dėlto, anot K. Macijausko, vienam investuotojui tai būtų pernelyg sudėtinga padaryti.

Pasak uostamiesčio mero Rimanto Taraškevičiaus, jam per daugelį metų jau teko dalyvauti svarstant ne vieną šios teritorijos koncepciją.

„Reikia eiti, tvarkyti iki galo”, – Klaipėdos miesto tarybos Teritorijų planavimo komitetui pritarti šiai koncepcijai siūlė R. Taraškevičius.

Šiems investuotojų planams Teritorijų planavimo komitetas pritarė ir, anot pirmininko Kazimiero Vaišvilos, tikimasi, kad statybų laukti neprailgs, teritorija bus sutvarkyta.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Statyba su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.