Europos čempionatas Lietuvoje – 2009-aisiais?

Lenkijos krepšinio federacijoje svarstomas variantas siūlyti Lietuvai keistis Europos krepšinio čempionatais. Kaimynai Senojo žemyno pirmenybes turi rengti 2009 metais, o lietuviai – 2011-aisiais.

Lenkijos krepšinio federacija šiuo metu turi net 3,5 mln. zlotų skolų, trūksta pinigų darbuotojų algoms, o vien už teisę rengti Europos čempionatą „FIBA-Europai” reikia sumokėti 3 mln. eurų. Pirmos sumos dalies – pusės milijono – mokėjimo terminas buvo nukeltas jau kelis sykius. Pastarąjį kartą – iš kovo pabaigos į birželio pabaigą. Kaimynų krepšinio vadovai tikisi šalies valdžios pagalbos, tačiau ir dėl to gali kilti sunkumų, nes federacija iki šiol nepateikė ataskaitos už lėšas, gautas iš biudžeto praėjusiais metais.

„Jei valdžia nepasakys tiesiai, kad čempionatas Lenkijai reikalingas, jo pas mus nebus, – Lenkijos dienraščiui „Gazeta Wyborcza” teigė vienas šios šalies krepšinio federacijos atstovas. – Valdžia įsitraukė į Europos futbolo čempionato organizavimo kampaniją ir skyrė 10 mln. zlotų vien projektams parengti. Dėl krepšinio čempionato kol kas – tyla. Kita vertus, jei pačioje federacijoje per pusantrų metų nieko nenuveikta, nereikėtų stebėtis, jei čempionatas iš mūsų bus atimtas”.

Teigiama, jog lenkų kompromitacijos labai laukia bulgarai, norintys elitines Europos krepšinio komandas sukviesti į savo šalį. Todėl kaimynai jau sukūrė gelbėjimosi planą. Pagal jį Lenkija turėtų susikeisti teisėmis rengti Europos čempionatą su Lietuva, mat mūsų valstybei yra patikėtos 2011-ųjų Senojo žemyno pirmenybės.

Pasak Pavilonio, mūsų šalis nesuinteresuota perimti 2009-ųjų Europos čempionato rengimo teisių. „Įdomiausia tai, kad pirmadienį, kai kalbėjau su Lenkijos atstovais, atsakingais už 2009 metų Europos pirmenybes, jie man net neužsiminė apie galimybę keistis čempionatais, – sakė Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės rėmimo fondo direktorius. – Kol kas apie tai esu girdėjęs tik iš žurnalistų. Dabar su lenkais susitiksiu per FIBA Europos taurės turnyro finalo ketverto varžybas, kurios balandžio 7-9 dienomis vyks Kijeve. Po jų galėsiu ką
nors konkrečiau pasakyti. Dabar galime tik svarstyti. Pats lenkų variantą vertinu skeptiškai. Mes nenorėjome 2009-aisiais rengti Europos čempionato, o kokia yra sporto bazių padėtis mūsų šalyje, visi žino. Dėl sportinių reikalų mums taip pat palankiau organizuoti varžybas 2011-aisiais. Nežinia, ką lenkai pasiūlys. Gal siūlys sumokėti nemažą sumą pinigų? O gal specialiai skleidžia tokias kalbas, kad paspaustų savo valdžią?”

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.