Buvusio komisaro bendras nenori į kalėjimą

Daugiau kaip dvejus metus nuo bausmės vykdymo besislapstantis kaunietis Jonas Martišius prokurorus ir teisėjus užvertė skundais.

Generalinė prokuratūra per pastaruosius aštuonis mėnesius jau antrą kartą atmetė buvusio „Medicinos banko” kasininko Jono Martišiaus prašymą dėl baudžiamojo proceso atnaujinimo jo byloje, kurią yra išnagrinėjęs ir Aukščiausiasis Teismas. Kad Martišiaus skundas yra nepagrįstas, vakar nutarė ir Vilniaus apygardos teismas.

Buvusio Vilniaus apskrities mokesčių policijos komisaro Mindaugo Silickio (jis 2003-aisiais nusižudė kameroje) bendras Martišius buvo nuteistas už bendrininkavimą gabenant kontrabandą bei dalyvavimą nusikalstamoje veikloje. Už tai Kauno apygardos teismas jam buvo skyręs pusketvirtų metų laisvės atėmimo bausmę. Kai buvęs bankininkas pasiskundė Apeliaciniam teismui, Martišiui už padarytus nusikaltimus skirtos bausmės buvo subendrintos. Tai jam išėjo ne į naudą – bausmės laikas pailgėjo vienais metais.

Baudžiamąją bylą tyrusiems pareigūnams pavyko nustatyti net 22 atvejus, kai Silickio gauja 1999-2000 metais kontrabandos būdu per Lietuvos ir Lenkijos pasienį gabeno spiritą, degtinę bei cigaretes. Manoma, kad įvežtų prekių vertė siekė daugiau kaip 6 mln. litų. Į gaują buvo įtraukti ir Marijampolės teritorinės muitinės muitinininkai, bet teisme pavyko įrodyti tik vieno jų kaltę. Buvęs Kauno rajono kriminalinės policijos vadovas Juozas Leščiukaitis bausmės išvengė, nes padėjo atskleisti gaujos veiklą.

STT pareigūnai dar tiria vieną bylą dėl Silickio gaujos kontrabandos būdu gabentų vištų šlaunelių.
Buvęs banko kasininkas Martišius slapstosi vengdamas atlikti bausmę. LŽ duomenimis, Kauno policijos pareigūnams neseniai buvo pavykę užčiuopti jo pėdsakus, tačiau kelios kratos rezultatų nedavė.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.