Nepaisydami įspėjimų paraiškų teikti neskuba

Nors laiko liko nedaug, potencialūs pareiškėjai neskuba teikti paraiškų pagal viešojo sektoriaus priemones „Verslo aplinkos gerinimas” ir „Viešoji turizmo infrastruktūra ir paslaugos”.

Teikti paraiškų neskuba

Šių metų vasarį buvo paskelbtas kvietimas ES paramai gauti pagal viešojo sektoriaus priemones „Verslo aplinkos gerinimas” ir „Viešoji turizmo infrastruktūra ir paslaugos”. Tačiau iki kovo 30 dienos pietų Lietuvos verslo paramos agentūra nebuvo gavusi nė vienos paraiškos pagal šias priemones.

O laiko liko nedaug – pagal priemonę „Verslo aplinkos gerinimas” paraiškas galima teikti iki balandžio 14 dienos 16 valandos (pagal šią priemonę numatyta paskirstyti 123,5 mln. litų), o pagal priemonę „Viešoji turizmo infrastruktūra ir paslaugos” – iki balandžio 28 dienos 16 valandos (pagal šią priemonę numatyta paskirstyti iki 124,7 mln. litų). Vertinimo procedūra tokia, kad nagrinėjamos anksčiausiai gautos paraiškos, o gautosios po nustatytos dienos ar valandos – visai nebus nagrinėjamos.

Paskubėti teikti paraiškas yra raginęs ir Ūkio ministerijos sekretorius Gediminas Rainys.

Paskutinę dieną gali nespėti

Pasak Lietuvos verslo paramos agentūros atstovės ryšiams su visuomene Irenos Džiužaitės, spėjama, kad blogiausia padėtis susidarys būtent paskutinėmis dienomis – balandžio 13-14. Gali taip nutikti, kad, atvykus 14 dieną iš pat ryto, dalies paraiškų nebus spėta įregistruoti.

„Gali būti prastai. Pavyzdžiui, atvyks 100 žmonių, o paraiškų priėmimo laikas yra ribotas. Registruojant reikia įrašyti pareiškėjo numerį, duomenis įvesti į kompiuterio sistemą. Tad pasiruošti iš anksto agentūros darbuotojai negali. O žmonių ištekliai – riboti”, – aiškino I.Džiužaitė.

Jos teigimu, tokia situacija susiklosto dėl to, kad Lietuvoje įprasta viską daryti paskutinę dieną. Pavyzdžiui, panašiai vargdavo Valstybinė mokesčių inspekcija, kai paskutinėmis dienomis pristatydavo deklaracijas.

Projektai svarbūs

Tuo tarpu pagal minėtas priemones gali būti vykdomi svarbūs projektai. Pavyzdžiui, 3.2 priemonės „Verslo aplinkos gerinimas” veiklų grupės: smulkaus ir vidutinio verslo paramos sistema, inovacijų paramos sistema, mokslo ir technologijų parkai, technologijų centrai, pramoninės zonos, „plyno lauko” investicijų skatinimas, asocijuotos verslo struktūros, įskaitant klasterizacijos veiklą, aplinkosaugos priemonių versle skatinimas, Lietuvos produktų ir paslaugų įvaizdžio gerinimas.

3.4 priemonės „Viešoji turizmo infrastruktūra ir paslaugos” veiklų grupės: gamtinių išteklių panaudojimas poilsio bei sveikatingumo turizmo plėtrai, aktyvaus turizmo (poilsio), sportinio turizmo infrastruktūros kūrimas ir modernizavimas, viešųjų kultūros ir istorijos paveldo objektų ir nenaudojamų pastatų atstatymas, restauravimas ir pritaikymas viešiems turizmo poreikiams, turizmo informacinių ir rinkodaros paslaugų plėtra, turizmo skatinimas.

Teiks paskutinę dieną

Pagal šias priemones teikti projektus yra numatęs ir Aukštaitijos regiono viešasis sektorius. Pavyzdžiui, Panevėžio miesto savivaldybė teiks projektą Mokslo ir technologijų parko steigimui.

Panevėžio miesto savivaldybės Investicijų skyriaus vedėjos Dianos Žižiūnienės teigimu, šiuo metu itin intensyviai rengiama paraiška dėl šio parko steigimo. Numatyta, kad viena projekto partnerių bus viešoji įstaiga, kuri dar tik dabar kuriama. Jos steigimas patvirtintas praėjusį ketvirtadienį vykusiame savivaldybės Tarybos posėdyje.

„Paraišką teiksime paskutinę dieną – balandžio 14-ąją. Anksčiau niekaip nespėsime. Labai tikimės suspėti ją registruoti. Iki teikimo esame susidėlioję visus dar reikalingus atlikti darbus”, – sakė D.Žižiūnienė.

Pagal 3.4 priemonę norima teikti paraišką ir dėl Dailės galerijos, tačiau vis dar laukiama Lietuvos verslo paramos agentūros atsakymo, ar Savivaldybė pagal šią priemonę gali teikti tokį projektą.

Tai greičiausiai jau paskutinis paraiškų teikimas pagal tas priemones šį programavimo laikotarpį.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.