Paskutinė „Lietuvos garbės 2006” nominacija – „Metų drąsos vaikas”

Balandžio 10–12 dienomis TV3 žiūrovai vėlyvosiose TV3 Žiniose 21.40 val. pamatys šeštajai, paskutinei, ir bene jautriausiai projekto „Lietuvos garbė 2006” nominacijai „Metų drąsos vaikas” pristatytus Lietuvos vaikus ir jų nepaprastas drąsos istorijas.
Pirmasis šioje nominacijos – trečiaklasis Lukas Kriukelis iš Biržų, kuris vasario mėnesį įlūžus ledui iš sraunios upės ištraukė klasės draugą Arną. Lukas nepasimetė, puolė jėgas prarandančiam draugui į pagalbą. Dėl Luko sumanumo ir drąsos Arnas šiandien gyvas. „Jei ne Lukas, šiemet po Kalėdų eglute nebeturėtume kam dovanėlės padėti”, – sako išgelbėto berniuko mama Audronė Virbalienė.
Antroji „Metų drąsos vaiko” nominacijoje – penkerių Evelina Urniežiūtė iš Klaipėdos rajono. Ji namie įsiplieskus gaisrui savo rankytėmis išnešė dešimties mėnesių sesutę Deimantę į lauką ir suskubo kviesti pagalbon kaimynų. Keturmetė Evelinos sesutė Modesta iš degančio namo išbėgo paskui vyresnėlę. Gaisrą užgesino subėgę kaimynai. Valstybės atkūrimo dieną „Lietuvos garbės 2006” nominantei prezidentas įteikė Žūvančiųjų gelbėjimo kryžių.
Trečiasis drąsiausių Lietuvos vaikų nominacijoje penkerių vilnietis Viktoras Vižinis, kuris jo močiutę ištikus infarktui sugebėjo pusę laiptinės sukelti ant kojų, prisišaukti suaugusiųjų pagalbos ir taip išgelbėti vieną brangiausių sau žmonių. Tokia penkiamečio drąsa ir sumanumas apstulbino ne tik kaimynus, o ir daug mačiusius pagalbon atskubėjusius medikus.
Šiems „Metų drąsos vaikams” pagerbti per Šv. Velykas tradiciniuose „Lietuvos garbės 2006” apdovanojimuose specialius koncertinius numerius ruošia Alanas Chošnau, Vaidas iš „Dangaus”, Violeta Riaubiškytė, dainininkė Gintarė ir grupė „Neo”.
Visi trys nominantai, kaip ir kasmet visi „Metų drąsos vaikai”, bus apdovanoti specialiomis TV3 Žinių projekto „Lietuvos garbė 2006” statulėlėmis iš juodo marmuro, metalo, aukso ir sidabro. Tokiomis statulėlėmis už gerus darbus, pasiaukojimą, drąsą jau apdovanota per 20 žmonių iš visos Lietuvos.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Žiniasklaida su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.