Kodėl Š.Jasikevičiui nesiseka NBA?

NBA lygoje viskas kitaip, nei Europos krepšinyje. Čia rungtyniauja ne tik geriausi pasaulio krepšininkai, čia ne tik geriausia vadyba, bet ir visiškai kitoks požiūris į žaidimą. Tai puikiai supranta visi.

Kai Šarūnas Jasikevičius taikliais metimais varė į neviltį JAV „svajonių komandą” Atėnuose, Izraelio krepšinio ekspertai klausė trenerio Larry Browno, kodėl tokio lygio žaidėjo nėra NBA lygoje? L.Brownas nukirto: „Ten kitoks žaidimas”.

Pastarosios Š.Jasikevičiaus savaitės Indianos klube parodė, kad treneris buvo visiškai teisus. Krepšininkas, kuris yra pirmojo ryškumo žvaigždė Lietuvoje ir Izraelyje, kuris neturėjo lygių Europos krepšinio aikštėse, pačiame sezono įkarštyje laiką leidžia ant atsarginių žaidėjų suolelio.

Klausimas: ar toks trenerio Ricko Carlisle’o sprendimas atnešė naudos Indianos „Pacers” komandai?

Atsakymas – ne.

Jamaalas Tinsley galbūt ir yra geresnis savo pozicijos žaidėjas už Š.Jasikevčių, bet tai neduoda jokios naudos klubui. Traumas dažniau nei rezultatyvius perdavimus skaičiuojantis J.Tinsley, nesugeba prisiderinti prie komandos žaidimo.

Dėl neprotingų sprendimų bei skubotų metimų jį dažnai keičia Anthony Johnsonas, kuris yra klasikinis šeštasis žaidėjas. Tačiau ne lyderis..

Suprantama Indianos „Pacers” vyriausiojo trenerio R.Carlisle’o dilema – jis turi tris puikius krepšininkus, galinčius žaisti įžaidėjo pizicijoje. Lietuvis aikštėje turi praleisti daugiau laiko ir jis tikrai išnaudos galimybę tapti komandos lyderiu.

Š.Jasikevičius dėl praleistų minučių aikštėje skųstis negali ir jis to nedaro. Pusę NBA sezono jis žaidė po 20 minučių per rungtynes. Tačiau prieš dvi savaites situacija pasikeitė.

Ar galima kaltinti R.Carlisle’ą, kuris nedavė įžaidėjui iš Lietuvos to, ko jam labiausiai reikia – kamuolio.

Stebint Š.Jasikevičiaus žaidimą Izraelio čempionate ir Eurolygoje, buvo akivaizdu – kai kamuolys jo rankose, komandos puolimas veikia be priekaištų.

Indianos „Pacers” trenerio sprendimas pastatyti Š.Jasikevičių į atakuojančiojo gynėjo poziciją nepasiteisino.

Tačiau ir grįžimas į mėgstamą įžaidėjo poziciją krepšininkui malonumo nesuteikė. Po pirmojo perdavimo kamuolio jis nebeatgaudavo. Žaidėjui, kuris puolime yra kūrėjas, tai nesuprantama. R.Carlisle’o ir Š.Jasikevičiaus krepšinio supratimas yra absoliučiai skirtingas. Dėl to kenčia lietuvis..

Nors Š.Jasikevičius gal ir netaps geriausiu žaidėju NBA atkrintamosiose varžybose, tačiau jam reikia suteikti galimybę žaisti ir išnaudoti jo potencialą.

Klubo vadybininko Larry Birdo, kurio iniciatyva lietuvis atsidūrė „Pacers” klube, laukia įtemptas tarpsezonis. Jam reikės nuspręsti, kurį įžaidėją parduoti- J.Tinsley ar Š.Jasikevičių. Viename klube jie vietos neras.

Reikia tikėtis, kad Š.Jasikevičius nepasiduos, nes jis vertas žaisti šioje lygoje ir tapti bet kurios komandos lyderiu. Skirtinga žaidimo koncepcija, kurią akcentavo L.Brownas, negali tapti kliūtimi įsitvirtinti NBA geriausiam Europos krepšininkui.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.