Regėjimas bus koreguojamas virtualioje erdvėje

Didžiosios Britanijos mokslininkai pasiūlė naują ambliopijos arba „tingios akies” gydymo būdą – žaidimus virtualioje erdvėje.
Ambliopija – susirgimas, kada viena iš akių beveik visai (arba visai) nedalyvauja regėjimo procese. Ši liga dažniausiai išsivysto vaikystėje dėl regėjimo aštrumo skirtumo akyse. Smegenys nėra pajėgios sureguliuoti regėjimą.
Tradiciškai „tingi akis” buvo gydoma 400 valandų užrišant sveikąją akį. Nešiojant raištį sveikoji akis visiškai nebedalyvauja regėjimo procese, ją nuėmus smegenims sunku sukoordinuoti abiejų akių darbą. Notingemo universiteto mokslininkai pasiūlė paprastesnį akių korekcijos būdą – žaidimus virtualioje erdvėje. Gydymo pagrindą sudaro dvi skirtingos sumodeliuoto pasaulio versijos kiekvienai iš akių. „Tingios akies” gydymui gydytojai pasitelkė kompiuterinį žaidimą „Mašinų lenktynės”. Savojo automobilio valdymas buvo nukreiptas į „tingiąją” akį, o kitų automobilių valdymas pavestas sveikajai akiai. Iškylančios kelyje kliūtys buvo pavestos reguliuoti abejoms akims. Kad galėtų sėkmingai žaisti, pacientas turėjo žiūrėti abiem akimis. Šio metodo pagalba gauti rezultatai įkvėpė mokslininkus. Jie dar negali atsakyti į klausimą, kaip ši gydymo metodika veikia smegenis, bet yra įsitikinę, kad žaidimo poveikis akims yra daug geresnis, nei raištis.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Medicina su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.