Vilniaus „Lietuvos telekomui” – lemiamos Eurolygos kovos

Vilniaus „Lietuvos telekomas” šiandien vakare Čekijos Brnau mieste dėl teisės žaisti moterų Eurolygos finale kovos su nugalėtojos titulą ginsiančia Samaros „SGAU” iš Rusijos.

Rungtynės vyks Brno miesto „Kralovo Pole” arenoje, kurioje telpa beveik 4 tūkst. žiūrovų.

Samaros „VBM-SGAU” klubo sudėtis įspūdinga – vienos geriausių Europoje ispanė Amaya Valdemoro, belgė Ann Wauters, prancūzė Nathalie Lesdema ir beveik visa Rusijos rinktinė, pradedant į krepšį įdėti sugebančia 202 cm ūgio Marija Stepanova ir baigiant Ilona Korstin bei Olga Artešina.

Išvykstant į Čekiją komandoje buvo nerimo ženklų – trečiadienį sunegalavo viena „Lietuvos telekomo” lyderių K.Douglas. Ekipos treneriai bandė įkalbėti rezultatyviausią Eurolygos žaidėją neiti į treniruotę, tačiau amerikietė, nepaisydama gydytojų perspėjimo sportavo su komandos draugėmis.

Nerimas buvo jaučiamas ir „SGAU” komandos stovykloje. Vakar per treniruotę koją susižeidė viena Samaros klubo lyderių – belgė Ana Voters, tačiau pusfinalyje ji greičiausiai jau galės žaisti.

Eurolygoje Samaros klubas A grupėje užėmė pirmąją vietą (22 pergalės ir 1 pralaimėjimas), aštuntfinalyje nugalėjo Naimuro „Dexia” (serijos rezultatas 2:0), ketvirtfinalyje – Maskvos „Dinamo” (2:0).

Naudingiausiai žaidžia A.Wauters (15,7 tšk., 7,4 atk. kam.,), M.Stepanova (14 tšk., 11,3 atk.,kam., 2,4 bl.), A.Valdemoro (12 tšk.), O.Arešina (9,8 tšk) ir E.Lawson (9,5 tšk., 3,4 rez.perd.).

Vilniaus „Lietuvos telekomas” su Samaros ekipa buvo susitikęs tris sykius. Visas trejas šių komandų rungtynes laimėjo SGAU.

Pirmajame pusfinalyje susitiks Brno „Gambrinus” ir Prancūzijos „Valansjen” krepšininkės.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.