A.Kubilius: „Solidarumo stiprinimas yra viena pagrindinių ES užduočių”

Kovo 31 d. Romoje Europos liaudies partijos (ELP) suvažiavime kalbėjęs Tėvynės Sąjungos pirmininkas Andrius Kubilius pabrėžė, kad ES turi būti solidari Ukrainos, Moldovos ir Baltarusijos troškimui kurti demokratines visuomenes.

„Prieš du metus Lietuva įstojo į ES tik vienos svarbiausių europinės vertybės – solidarumo dėka. Aš norėčiau solidarumą sulyginti su krikšioniška užuojauta visiems, kurie kenčia nuo neteisybės ir patiria sunkumus. ES senbūviai kaip jautrūs ir solidarūs kaimynai mus palaikė ES plėtros proceso metu. Kaimynai, kurie puikiai suprato, kad tik solidarumas gali padėti išsaugoti ir plėtoti europines vertybes,”- sakė A.Kubilius.

„Štai dėl ko Europos solidarumo politika ir toliau turi būti saugoma bei vystoma. Aš kalbu apie Kroatiją, kitas Balkanų valstybes, Ukrainą, Moldovą ir Baltarusiją. Šios skirtingos šalys yra suvienytos savo piliečių troškimo saugiai gyventi atvirose ir klestinčiose demokratinėse visuomenėse”, – teigė A.Kubilius.

Pasak Tėvynės Sąjungos pirmininko, išorinis solidarumas yra negalimas be vidinio solidarumo. Dabar tai itin svarbu sėkmingai Europos ateičiai.

„Nors mes ir esame naujokai Europos Sąjungoje, tačiau pastebime tam tikrą regionį grupavimąsi. Todėl manau, kad vidinio solidarumo stiprinimas ES, taip pat ir mūsų partijoje (ELP), yra viena svarbiausių mūsų užduočių ateityje. Tikras solidarumas gali būti pasiektas tik tada, kai, pavyzdžiui, Rytų europiečiai nustos žvelgę į Šiaurės Afrikos problemas kaip į tolimą užsienio politikos klausimą, o Viduržemio jūros šalys bus taip pat, kaip ir mes, susirūpinusios Ukrainos, Baltarusijos ar Rusijos klausimais.” – teigė A.Kubilius.

„Solidarumas, sugebėjimas keistis bei priimti esminius, nors kartais ir skaudžius, sprendimus, galimybė reaguoti į naujus politinius iššūkius visada buvo ES varomoji jėgą”, – baigdamas pabrėžė Tėvynės Sąjungos pirmininkas.

Europos liaudies partija yra įtakingiausia politinė organizacija Europje, jungianti kirkščionių demokratų ir konservatorių partijas. Europos liaudies partijos – Europos demokratų gupė yra
didžiausia Europos Parlamento frakcija. Lietuvai įstojus į ES, Tėvynės Sąjunga tapo pilnateisė ELP narė.

Kovo 30-31 d. Romoje vykstančioje konferencijoje dalyvauja Europos Komisijos pirmininkas J.M.Barosso, Vokietijos Kanclerė A.Merkel, Italijos, Graikijos, Latvijos, Kroatijos, Slovėnijos Ministrai Pirmininkai, partijų lyderiai. Konferencijos metu ELP atstovai išsirinks partijos pirmininką ir 10 vice-pirmininkų.

Tėvynės Sąjungą atstovauja Seimo nariai A.Kubilius, A.Ažubalis, E.Zingeris, europarlamentarai V.Landsbergis ir L.Andrikienė.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.