Latvio kelias į Kauną grįstas melu

„Labai įdomu, kaip, vis dar būdamas „Barons” žaidėjas, Ainaras Bagatskis vadovaus Kauno „Žalgiriui”, – teigiama Rygos klubo išplatintame pareiškime.

39-ąjį gimtadienį užvakar jau Kaune sutikęs naujasis LKL čempionų treneris iš Latvijos vakar su „Žalgiriu” pasirašė trejų metų (pagal formulę 2 plius 1) kontraktą.

A.Bagatskis teigė, jog su Rygos klubu išsiskyrė civilizuotai. Bet paaiškėjo, kad jis meluoja.

„Barons” prezidentas Ivas Zonnė „Lietuvos rytui” tvirtino, jog dar pusantrų metų galioja abi su A.Bagatskiu sudarytos sutartys – ir kaip žaidėjo, ir kaip trenerio.

„Abu kontraktai buvo pasirašyti dvejiems metams. Mes viską padarydavome, ko tik jis paprašydavo, nesame nieko skolingi. O Ainaras ėmė ir išėjo.

Aš neįsivaizduoju, kaip žmogus gali pasirašinėti naujas sutartis, kol nenutrauktos senosios ir nieko neišsiaiškinta. Ir kaipgi tam ryžosi „Žalgiris”?

Kontrakte juodu ant balto parašyta, kad per dokumento galiojimo laiką A.Bagatskis be mūsų leidimo negali vesti jokių kitų derybų, sudarinėti sutarčių ar duoti interviu.

Bet Ainaras visa tai ignoruoja, kadangi jis, matote, yra Bagatskis, o mes esą tiktai mažas provincijos klubas”, – neslėpė kartėlio „Barons” jau nebe pirmus metus vadovaujantis Latvijos nekilnojamojo turto magnatas.

Tarsi dūris peiliu į nugarą

Su naujuoju „Žalgirio” treneriu beveik vienmetis 38 metų I.Zonnė seniai draugavo su A.Bagatskiu ir turėjo didelį bendrų pažįstamų būrį. Todėl netikėtas bičiulio poelgis „Barons” prezidentui buvo lyg dūris peiliu į nugarą.

Žaidžiančiojo trenerio skambučio I.Zonnė sulaukė vėlyvą vakarą, apie 23 valandą, kai po treniruotės sporto klube su bičiuliais kaitinosi pirtyje: „Ainaras tik pranešė man savo sprendimą, tarė „pagalvok” – ir kitą rytą jo nebeliko Latvijoje. Buvau priblokštas.

Aš „Barons” ne tik remiu pinigais, bet ir atiduodu savo širdį klubui, todėl skaudu sulaukti tokio atpildo už pasitikėjimą”.

Sutartyje „Žalgiris” neminimas

A.Bagatskis užvakar „Lietuvos rytui” tvirtino: „Su klubo prezidentu iš anksto buvo susitarta dėl vienintelės išlygos – jeigu kvies „Žalgiris”, man neturėtų būti kliudoma”.

„Barons” klubo vadovas, vakar dar kartą atidžiai perskaitęs kontraktus, jokio punkto apie „Žalgirį” dokumentuose nerado.

„Gal superklubas „Žalgiris” tiesiog nori mus sutrypti, atimdamas trenerį ir lyderį? Galbūt bijo susidurti su mumis SEB BBL finalo šešete? – pusiau rimtai svarstė Rygos klubo savininkas. – „Barons” rūpi Baltijos lyga, bet mums ypač svarbus Latvijos čempionatas.

Buvome užsibrėžę prasimušti į Latvijos lygos finalą ir žaisti naujoje 12 tūkstančių vietų Rygos arenoje. Pasižiūrėti A.Bagatskio susirinkdavo išties daug aistruolių.

Mes stengsimės įgyvendinti savo viltis, tačiau viskas pasisuko labai negražiai. Blogiausia, kad jau baigėsi žaidėjų keitimo laikas ir nebegalime niekuo pasipildyti”.

Milijonierius žada kovoti

Teisininko išsilavinimą turintis I.Zonnė įsitikinęs, kad laimėtų bylą prieš A.Bagatskį, jeigu kreiptųsi į teismą.

„Mes šio reikalo taip nepaliksime ir kovosime toliau. Juolab kad A.Bagatskis per „Barons” vadybininką jau pradeda mus gąsdinti.

Tiksliai negaliu atkartoti, ką Ainaras pasakė per tarpininką. Pats kaip prezidentas nenusileidžiu iki tokio lygio, kad bendraučiau su treneriu, – tegu man skambina atitinkamo rango „Žalgirio” vadovai”, – Latvijos milijonierius I.Zonnė jaučiasi įžeistas.

„Barons” šeimininkas žada neskubėti ir pasižiūrėti, ar Eurolygai bus priimtina, kad komandą treniruoja strategas, turintis kontraktus iškart su dviem klubais, ir kaip tai paveiks „Žalgirio” įvaizdį.

Pasigenda teisės aktų

Bet teisėtas „Barons” pretenzijas, anot I.Zonnės, komplikuoja teisės aktų stoka.

Rygietis, paskambinęs SEB BBL vadovams, sužinojo, jog iki šiol nėra buvę panašaus skandalo. Nuostatai reglamentuoja tik žaidėjų perėjimą iš klubo į klubą, o trenerių – ne, nes dar nėra jų licencijų.

Tarptautinėje krepšinio federacijoje irgi neegzistuoja trenerių licencijos – „FIBA Europe” tokį dokumentą numato priimti tik gegužės viduryje.

„Jei jau nei „FIBA Europe”, nei Baltijos lyga negali padėti spręsti situacijos, teks patiems gerai pasukti galvą, ką daryti.

Tačiau mes kategoriškai nepatenkinti susidariusia situacija. Nebežinome, kaip žiūrėti į akis bendrus planus su A.Bagatskiu kūrusiems kitiems mūsų klubo rėmėjams”, – kalbėjo I.Zonnė.

Byla turėtų didelį atgarsį

A.Bagatskis neslėpė nuo „Lietuvos ryto”, jog jam sunku palikti Rygos klubą, kuriam pastaruoju metu skyrė visą savo laiką.

Tačiau buvęs „Žalgirio” gynėjas pabrėžė, jog kauniečių komanda suteikė galimybę dirbti aukštesniu lygiu, ir jis negalįs praleisti tokios progos.

„Ainaras tvirtina, kad visi jį supras. Tačiau aš jo akibrokšto tikrai niekada nesuprasiu.

Iš žaidėjo taip staiga pakilti iki superklubo stratego – įspūdingas karjeros šuolis.

Tačiau kokia kaina ir su kokiais nuostoliais visa tai pasiekta?” – retoriškai klausė I.Zonnė.

„Barons” vadovas svarstė, kad bylinėtis gal ir būtų ne prošal.

„Lietuvoje krepšinis ir taip populiarus, o Latvijoje jį užgožia ledo ritulys, futbolas.

Bylinėjimosi atveju kiltų didelė intriga, o krepšinis atsidurtų pirmuose laikraščių puslapiuose.

Tai pasitarnautų jo populiarumui”, – samprotavo I.Zonnė.

Pasielgė kaip prostitutė

A.Bagatskio akibrokštas pribloškė Latvijos krepšinio visuomenę. Legendinis latvių krepšininkas Valdis Valteris negali atsitokėti dėl savo buvusio bendražygio poelgio.

Kai vyko „Barons” ir „Žalgirio” trenerių kaita, į verslą dabar pasinėręs V.Valteris viešėjo Maskvoje. Jis negalėjo patikėti telefonu gauta žinia.

„Mane nustebino ne tai, kad Ainaras tapo „Žalgirio” treneriu, bet tai, kad jis tokiu žingsniu pasmerkė griūčiai gerai žaidžiančią bei vis labiau įsibėgėjančią „Barons” komandą.

Tai tikra išdavystė. Aš taip niekada nepasielgčiau. Visada buvau patriotas. Man A.Bagatskio poelgis prilygsta – atleiskite už žodį – prostitucijai.

Kita vertus, Ainaras kol kas nėra tikras treneris. Aš ne kartą stebėjau, kaip jis dirba su „Barons”. A.Bagatskis bandė kartoti visa tai, ką daro „Žalgiris”. Savo jis nieko nesukūrė”, – įsitikinęs V.Valteris.

V.Valteris abejojo, ar ant „Žalgirio” jauko užkibęs A.Bagatskis ilgai išsilaikys Kauno komandos trenerio poste.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , , , , , , , , , , , , , .

2 atsiliepimai į "Latvio kelias į Kauną grįstas melu"

  1. Donatas

    labai sudomino tekstas apie Meino meškėnus.Norėciau pazourėti kaip jie atrodo.Prasau ju atvaizdo.
    Aciu

  2. VIJOLETA

    Tai nuostabūs katinai.Mano augintinė Carita (meino meškėnė) priš 6 m.atsivedė 2 šios veislės katinėlius.Norėtume pakartoti, bet nerandame-draugo meino meškėno.Gal atsilieptumėte.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.