Komisijoje planuojamos permainos

Iš Darbo partijos pašalintą parlamentarą Antikorupcijos komisijoje ketinama pakeisti Seimo naujoke

Tik prieš kelis mėnesius parlamente pradėjusi dirbti Darbo partijos atstovė Virginija Baltraitienė gali tapti naująja Seimo Antikorupcijos komisijos pirmininke. Ji turėtų pakeisti iš „darbiečių” gretų pašalintą dabartinį komisijos vadovą Petrą Bagušką.

Kaip „Kauno diena” jau rašė, Seimo pavasario sesijoje numatoma priimti nutarimus dėl kai kurių komitetų ir komisijų sudėties pakeitimo. Jau įregistruotas nutarimas dėl kitokios Antikorupcijos komisijos sudėties. Numatyta šios komisijos narių skaičių padidinti nuo 11 iki 12. Papildoma jos nare taptų V.Baltraitienė, į Seimą pernai spalį išrinkta Kėdainių apygardoje vietoje praėjusią vasarą atsistatydinusio Darbo partijos lyderio Viktoro Uspaskicho.

Papildžius Antikorupcijos komisijos sudėtį numatyta, kad V.Baltraitienė bus siūloma paskirti naująja jos pirmininke. Pati parlamentarė neneigia tokios įvykių eigos. „Nežinau, negaliu pasakyti, kaip bus”, – paslaptingai kalbėjo ji „Kauno dienai”.

Seimo Pirmininko pavaduotojas Česlovas Juršėnas taip pat neneigia, kad naujoji parlamentarė gali tapti Antikorupcijos komisijos vadove. Tuo tarpu dabartinis jos pirmininkas P.Baguška „Kauno dienai” sakė ramiai dirbąs savo darbą ir negalvojąs apie pašalinimą iš pareigų. „Pats pasitraukti neketinu. Tegu Seimas sprendžia”, – pridūrė Seimo narys.

Prieš pusantrų metų pradėjus dirbti šiam Seimui keturios valdančiosios partijos sutarė, kad Antikorupcijos komisijai vadovaus Darbo partijos deleguotas parlamentaras. Tada „darbiečiai” šioms pareigoms parinko P.Bagušką. Tačiau praėjusį rudenį šio parlamentaro ir Darbo partijos keliai išsiskyrė. Demokratijos partijoje pasigedęs, viešai prieš tai protestavęs ir su V.Uspaskichu nesutaręs P.Baguška buvo pašalintas iš didžiausios Seime atstovaujamos Darbo partijos frakcijos ir perėjo į nefrakcionuotus Seimo narius vienijančią Mišrią grupę.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.