Gyventojams įgriso triukšmingo baro kaimynystė

Aukštaičių gatvės 29-ajame name esančio alaus baro lankytojais nepatenkinti aplinkinių namų gyventojai kreipėsi į visas įmanomas instancijas ir prašė apsaugoti jų ramybę bei uždaryti barą
„Kiekvieną rytą nuo 6-7 valandos į barą pradeda rinktis klientai, ir prasideda visuotinis girtavimas. Prigėrus pigaus ir stipraus alaus jiems tampa maža vietos bare, jie išvirsta į gatvę, pradeda aiškintis santykius, mušasi, kabinėjasi prie praeivių, dažnai ir ant šaligatvio voliojasi. Be to, šlapinasi, tuštinasi, vemia ne tik prie baro sienų, bet ir prie mūsų gyvenamųjų namų. Vaizdas – klaikus”, – skunde rašo gyventojai. Jie prašo kuo skubiau uždaryti šį alaus barą ir apsaugoti juos nuo girtuoklių išpuolių.

Baus nevalyvus lankytojus

Gyventojų skundą gavo ir 2-asis policijos komisariatas. Laikinai einantis viršininko pareigas Vytautas Vinslovas sako, kad jis jau perduotas atsakingiems pareigūnams ir baro veikla bus tikrinama. „Bare dažniau lankysimės, tikrinsime, žiūrėsime, kas ten vyksta, – užtikrino V.Vinslovas. – Raštišką-skundą dėl šio baro lankytojų elgesio gavome pirmą kartą, anksčiau jokie nusiskundimai mūsų nepasiekdavo”.

Policijos pareigūnai, užtikę gatvėje prie baro sienos ar prie gyvenamųjų namų gamtinius reikalus atliekančius žmones, juos būtinai baus už viešosios tvarkos pažeidimą ir galbūt taip atpratins nuo nepadoraus ir nevalyvo elgesio. Kaip ir kitur, šiame bare ar gatvėje prie jo bus tramdomi ir baudžiami į muštynes įsivėlę, viešąją tvarką pažeidžiantys asmenys. „Jeigu bare nuolatos bus randama teisės, prekybos taisyklių pažeidimų teks rašyti reagavimo raštą dėl tolesnio licencijos šio baro veiklai išdavimo”, – PB sakė policijos komisariato pareigūnas.

Nepasitenkinimas suprantamas

Aukštaičių gatvės gyventojų prašymas padėti pasiekė ir miesto Savivaldybę. Su skundu susipažinusi Teisės skyriaus vedėja Irma Masiliūnienė sako, jog baro veikla bus tikrinama kartu su Komercinės veiklos poskyrio specialistais. „Gamtinius reikalus gatvėje atliekančius asmenis baudžia policija. Mes žiūrėsime, ar baro darbuotojai nepažeidžia licencijos reikalavimų, ar turi teisę ir toliau dirbti”, – sakė vedėja.

Ekonomikos ir turto valdymo skyriaus Komercinės veiklos poskyrio vyriausioji specialistė Kristina Šlivinskienė teigia, kad skundų dėl alaus barų veiklos gaunama gana dažnai. Skundai tikrinami, daugelis jų – pasitvirtina. „Gyventojų nepasitenkinimas tokia kaimynyste visiškai suprantamas, juk, kur baras, ten ir išgėrę asmenys, triukšmas, nemalonūs kvapai, nesusipratimai. Ypač tenka kentėti daugiabučių, kurių pirmuose aukštuose yra alaus barai, gyventojams. Ne kartą domėjomės tokių barų Nemuno, Žemaičių gatvėse veikla. Tačiau dėl lankytojų elgesio licencijos negalime panaikinti. Svarbu, kad nebūtų finansinių, prekybos taisyklių pažeidimų. Aukštaičių gatvėje esančio baro veiklą būtinai tikrinsime”, – sakė specialistė.

Išlaužė gyvatvorę

Aplinkinių namų gyventojams įgrisęs alaus baras, be abejo, sulauks ir daugiau tikrintojų. Tokia kaimynystė žmonėms, sako, nemaloni. Greta baro gyvenantis Stasys Kuprys prisimena, kad Aukštaičių gatvės 29-ajame name kadaise buvo siuvykla, vėliau picerija. „Buvo čia ir anksčiau alaus baras, tiesa, kitų savininkų. Tačiau ramiau būdavo, tiek asocialių asmenų nesusirinkdavo, mums ramybės nedrumsdavo. Dabar čia siūlomas pigus, stiprus alus, tai ir susirenka iš visur, – sako S.Kuprys. – Prigeria to alaus ir ko tik neišdarinėja, kaimynai ir jų vaikai visko prisižiūri. Man teko net gyvatvorę iškirsti, linguoja girti iš baro ir krenta į krūmus, išlaužė juos. Dabar kiemą tvora aptvėriau”.

Kad baro lankytojai pavyzdingu elgesiu nepasižymi, patvirtino ir tame pačiame name esančio automobilių serviso darbuotojai. „Matome visko. Teršia, triukšmauja, vemia”, – sakė darbuotojai.

Tualeto nerakina

PB korespondentams skunde papasakoto klaikaus vaizdo pamatyti nepavyko. Vakar prieš pietus lankantis, minimame bare sėdėjo vos keletas lengvai įšilusių klientų, vienu balsu tvirtinusių, kad čia labai ramus, tvarkingas, šaunus baras. „Patinka, mielai ateinu atsigerti alaus, pabūti, – sakė netoliese gyvenantis Romas. – Žinoma, per daugumą visko gali pasitaikyti, bet jeigu jau per daug išgėrei, ir neaptarnauja, veja iš baro”.

Barmenė Jolanta ir barui vadovaujanti Inga Mašauskienė tikino tikrai netoleruojančios gatvėje gamtinius reikalus atliekančių žmonių elgesio. „Bare yra tualetas, jis niekada nerakinamas – kada kas nori, tada gali užeiti. Žinoma, pasitaiko įvairių lankytojų. Girtų mes neaptarnaujame ir patys policiją kviečiame, jeigu pradeda triukšmauti – ir dėl muštynių, ir dėl išdaužto lango kvietėme. Negalime sakyti, kad nesusipratimų nepasitaiko, tačiau padėtis tikrai ne blogesnė negu kituose baruose. Dirbame ir laikomės visų numatytų taisyklių ir reikalavimų”, – sakė baro darbuotojos.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.