Turniškių priežiūros kaina sukėlė abejonių

Seimo komisija negauna dokumentų iš Vyriausybės kanceliarijos bendrovės, kurios veiklą tiria. Jau turimi duomenys kelia įtarimus, kad užvakar atšaukto vidaus pulko pareigūnų išlaikymas buvo išpūstas.

Užvakar iš Turniškių atšauktas vidaus tarnybos 2-asis pulkas buvo su Vyriausybės kanceliarijos valdoma akcine komunalinių paslaugų bendrove pasirašęs sutartį. Komercinės veiklos negalinčiam turėti pulkui, kuris yra pavaldus Vidaus reikalų ministerijai (VRM), bendrovė buvo įsipareigojusi sudaryti darbo sąlygas – užtikrinti ryšį, šilumą ir tiekti arbatos su cukrumi.

Laikinajai parlamentinei komisijai kilo įtarimų, ar tik vidaus tarnybos pareigūnams išlaikyti iš gyventojų surenkami pinigai virto ne cukrumi, o kuo nors kitu. Politikų abejones išsklaidyti trukdo pati Vyriausybės kanceliarijos valdoma bendrovė, delsianti pateikti dokumentus. Jos vadovas Valdas Račkys teisinasi nespėjąs to padaryti dėl Valstybės kontrolės atakų.

Kol vieni delsia, iš kitų institucijų plaukiantys dokumentai kelia daug klaustukų. VRM atsiųstas atsakymas rodo, kad vidaus pulkų pareigūnai Turniškėse atsirado dėl Račkio prašymo, į kurį įsiklausė vidaus reikalų ministras. Komisijos narius nustebino įmonės vadovo įtaka. Kilo klausimas, ar ji nebuvo daryta iš aukščiau.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.