Saldžiam miegui – medus

Retas žmogus bent kartą gyvenime nėra patyręs miego sutrikimų.

Stiprios teigiamos ar neigiamos emocijos turi tiesioginę įtaką ir mūsų nakties poilsiui – neleidžia sudėti bluosto ar priverčia neramiai vartytis nuo šono ant šono.

Tačiau atsiradus tam tikriems simptomams verta susimąstyti, ar neužklupo rimtesnė bėda – nemiga.

Klaipėdos psichikos sveikatos centro vyriausiasis gydytojas Aleksandras Slatvickis išvardijo keletą ženklų, kuriems kartojantis ilgiau nei savaitę derėtų suklusti.

„Pirmieji simptomai – kai reikia ilgesnio laiko užmigti, nei įprasta, tai yra jeigu neužmiegama per 15-30 min. Tai pat – prabudimai naktį, po kurių žmogus ilgokai vėl negali užmigti. Trečia – per anksti atsibunda ir nebenori miego, tačiau tik tokiu atveju, jei tai žmogui neįprasta”, – aiškino medikas.

A.Slatvickis sakė, kad pajutus tokius miego sutrikimus reikėtų kreiptis į savo šeimos gydytoją. Tačiau medikas pabrėžė, kad nepatartina iš karto griebtis migdomųjų vaistų – hipnotikų.

Pašnekovas pirmiausiai rekomendavo išbandyti paprastesnes priemones, kurios padeda sėkmingai susidoroti su trumpalaikiais miego sutrikimais ar prasidedančia nemiga.

„Prieš einant miegoti maždaug valandą nereikėtų žiūrėti jokių televizijos laidų, išgerti šilto vandens arba arbatos su medumi – tai irgi ramina. Jeigu žmogus mėgsta pasilepinti vonioje, šilta vonia atpalaiduoja ir pagerina miegą. Taip pat jeigu žmogus prabudo naktį, vienas patarimų būtų jokiu būdu nežiūrėti į laikrodį. Informacija apie tai, kiek dabar valandų, neturi jokios prasmės ir gali tik suerzinti. Reikia apsiversti ant kito šono ir nesinervinti. Jeigu mano smegenys nenori ilsėtis, ilsisi mano kūnas”, – aiškino A.Slatvickis.

Jeigu užgriuvo rimti išgyvenimai, kurie drumsčia miegą, gydytojas ragino nesidrovėti ir psichologo ar psichiatro pagalbos.

A.Slatvickis taip pat minėjo, jog net kelerius metus nuo nemigos kenčiantiems žmonėms puikiai padeda hipnoterapija. „Turėjau nemažai tokių pacientų ir kol kas nebuvo nė vieno, kuriam nebūtų šis metodas padėjęs”, – teigė gydytojas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Medicina su žyma , , , , .

1 atsiliepimas į "Saldžiam miegui – medus"

  1. Bitininkas

    Pradėjus masiškai auginti rapsus medaus kokybė katastrofiškai nukrito, ypač daug rapsinio medaus importuojama. Jog Lietuva „bananų šalis”

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.