Prezidento metinis pranešimas – dar vienas paraginimas kurti šiuolaikinę valstybę

Opozicinės Seimo liberalų frakcijos nariai palankiai vertina prezidento Valdo Adamkaus metiniame pranešime išsakytas pastabas aktualiais Valstybės gyvenimo klausimais, tačiau pastebi, kad šalies vadovo paminėtos problemos žinomos jau seniai ir ilgą laiką buvo iš esmės nesprendžiamos. „Niekas nesikeičia – prezidento kalba tokia pat aktuali, kaip šiandien, būtų buvusi ir prieš pusmetį, kas reiškia, jog jokios valdžios reakcijos į svarbiausias šalies problemas nėra”, – sako Lietuvos liberalų sąjūdžio pirmininkas, Seimo narys Petras Auštrevičius. „Prezidentas pasisako už Valstybę, žinančią savo tikslus ir įsipareigojusią piliečiams, ginančią viešąjį interesą, dirbančią ateities labui – tokio supratimo ir trūksta šiandienei valdžiai, kuri klumpa kasdieniame darbe, veikia be aiškaus plano ir beveik nebeslėpdama siaurų grupinių interesų”, – pažymi P.Auštrevičius.
Seimo liberalų frakcijos seniūnas Eligijus Masiulis pasigedo ryžtingesnės prezidento pozicijos kai kuriais svarbiais klausimais. „Dabartinė mokesčių politika netenkina nei dirbančiųjų, nei verslo, ir čia valstybės vadovas galėjo išsakyti savo nuomonę, kuri padėtų imtis priemonių, kad Lietuva išliktų konkurencinga Europoje bei pasaulyje”, – teigia Liberalų frakcijos vadovas. „Pasigedome ir prezidento požiūrio į bendrovės „Mažeikių nafta” pardavimo procesą. Laukėme ryžtingo šalies vadovo pareiškimo, jog tai, kuo šiuo metu užsiima Vyriausybė, primena finansų maklerio, bet ne vykdomosios valdžios darbą. Juk ministrų kabinetas žengia itin „plonu ledu”, galinčiu bet kada įlūžti ir lemti milžiniškus nuostolius valstybei” – pabrėžia E.Masiulis.
Liberalai teigiamai vertina prezidento V.Adamkaus išsakytas pastabas apie moralės stoką politikoje, Valstybės tarnybos sistemos trūkumus. „Iš tiesų, šiandien Lietuvoje turime apkerpėjusį biurokratinį aparatą su šimtais nežinia ką veikiančių įstaigėlių, kurios kasdiene veikla tik stato naujas „tvoras” tarp valdžios ir piliečių”, – sako Liberalų frakcijos seniūnas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.