Kauno ugniagesiai buvo paversti ūsuotomis auklėmis

Sekmadienį budėjusi Kauno ugniagesių gelbėtojų pamaina buvo virtusi mažųjų miesto išdaigininkų auklėmis. Pastarųjų tėvai ar šių paprašyti kaimynai specialiąja technika apsiginklavusių pareigūnų tądien šaukėsi tris kartus.

Penkiametė iš Šilainių buvo tapusi vieno pirkinio, įsigyto „Megos” „Senukuose”, įkaite.

Šios mergaitės tėvas dienraščiui pasakojo pagalbą į savo namus Baltijos gatvėje kvietęs net iš Kaišiadorių rajono, kuriame esančiame kaime savaitgalį viešėjo. Sekmadienio ryte paskambino persigandusi žmona, iš susijaudinimo pamiršusi, kaip išsikviesti ugniagesius gelbėtojus.

Žmona teigė, kad pradėjo tinti ir mėlynuoti didysis vienos dukters rankos pirštas, ant kurio ši išvakarėse užsidėjo plastmasinį žiedą. Jį puoštis mėgstančiai mažylei tėvai nupirko su tokio amžiaus mergaitėms skirtų plastmasinių papuošalų rinkiniu, kuriame buvo ir daugiau žiedų bei apyrankė. Du dukters užsimautus žiedus mama sugebėjo nuimti, trečiojo – jėga užmauto ant didžiojo piršto niekaip.

Į ašaras mamą bei dukrą beįvaranti problema išspręsta prie jų daugiabučio sustojus pagalbos šauksmą užregistravusių ugniagesių gelbėtojų gelbėjimo automobiliui. Specialiomis replėmis ginkluoti pareigūnai užtruko šiame bute apie dešimt minučių. „Net neįsivaizdavau, kad šie vyrai tokie geri psichologai”, – perpasakojo žmonos įspūdžius penkiametės tėvas, kurio teigimu, jų malonaus elgesio nenuorama dukra tiesiog buvo užhipnotizuota.

Neramus sekmadienis buvo ir Kauno savivaldybei priklausančiame Partizanų gatvės 5-ajame bendrabutyje, kuriame įsikūrę pilnametystės sulaukę buvę vaikų globos namų auklėtiniai. Ugniagesių gelbėtojų pagalbos šaukėsi dvi jame mažylius auginančios mamos.

Vienos iš jų paprašyta kaimynė ugniagesius gelbėtojus kvietė apie vienuoliktą ryto. Pasinaudojusios tuo, kad mama nuėjo į bendro naudojimo virtuvę atsinešti puodo su pusryčiais, dvi dvejų bei trejų metų sesutės sugebėjo užsidaryti iš vidaus šarvuotas buto duris.

Laimė, prieš išeinant į virtuvę, mama buvo pravėrusi lango ventiliaciją. Per ją šį penktojo aukšto langą automatinėmis kopėčiomis pasiekę ugniagesiai ir sugebėjo prikalbinti vyresniąją iš mažylių atsukti mamai duris. Visa ši procedūra užtruko gerą pusvalandį.

Dar kartą į tą patį Partizanų gatvės bendrabutį, tik jau į ketvirtąjį jo aukštą, ugniagesiai gelbėtojai kviesti jau apie aštuntą vakaro. Mamai tvarkantis bendrojo naudojimosi koridoriuje, šarvuotas buto duris iš vidaus užsidarė dvejų metų berniukas. Šį kartą situacija buvo keblesnė: mažylio mama neleido ugniagesiams gelbėtojams nei laužti durų, nei daužyti lango. Šiems išvykus, išsikviesta privati tarnyba, kuri už šešiasdešimties litų mokestį pragręžė spynos šerdelę. Įėjus į butą, mažasis išdaigininkas rastas miegantis.

„Tegul kauniečiai nemano, kad mūsų tarnybą galima kviesti kiekvieną kartą, kai užsitrenkia durys, – dienraščiui teigė Kauno priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos atstovas spaudai Aurelijus Lukauskas. – Išimtis darome tik užsitrenkus mažyliams ar ligoniams, kuriems būtina skubi pagalba, arba jeigu yra realus gaisro pavojus, pavyzdžiui, užtrenkus buto, ant kurio viryklės svyla puodas, duris”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.