Tarptautiniame sportinių šokių festivalyje „Vilnius Open – 2006” triumfavo lietuviai

Kovo 26 dieną, sekmadienį, tarptautiniame sportinių šokių festivalyje „Vilnius Open – 2006” triumfavo lietuvių sportinių šokių šokėjų poros. Festivalio metu įvyko trys čempionatai – Europos Sąjungos Lotynų Amerikos sportinių šokių, Lietuvos suaugusiųjų klasikinių šokių čempionatai ir jaunių bei jaunimo pasaulio reitingo varžybos.
„Į „Vilnius Open” susirenka stiprūs sportininkai iš viso pasaulio, o konkurencija tarp dalyvių – ypač arši. Vis dėlto apie puikią mūsų šokėjų formą bei pasiruošimą byloja ir čempionatuose iškovotos pirmosios vietos. Malonu, kad puikiai pasirodė ne tik garsios šokėjų poros, tarptautinių čempionatų favoritės, bet ir jauniai bei jaunimas, IDSF reitingo varžybose iškovoję prestižines vietas”, – pasakojo Lietuvos sportinių šokių federacijos (LSŠF) prezidentas Gintaras Skorupskas.
Lietuvoje pirmą kartą surengtame Europos Sąjungos Lotynų Amerikos sportinių šokių čempionate pirmąją vietą iškovojo Andrius Kandelis ir Eglė Viscokaitė-Kandelis, atstovaujantys Vilniaus sportinių šokių klubą „Ratuto”. Visoje Europos Sąjungoje toks čempionatas rengiamas antrą kartą. Praėjusiais metais Latvijoje įvykusiame ES Lotynų Amerikos sportinių šokių čempionate Kandelių pora taip pat užėmė pirmąją vietą. Vilniuje surengtame ES Lotynų Amerikos sportinių šokių čempionate dalyvavo 18 porų iš užsiregistravusios 21 poros, kurios atstovavo 12 skirtingų pasaulio valstybių. Antrąją ir trečiąją vietas iškovojo poros iš atitinkamai Vokietijos ir Danijos.
Lietuvos suaugusiųjų klasikinių šokių čempionate pirmąsias tris vietas iškovojo Kauno sportinių šokių klubo „Sūkurys” poros. I vietą užėmė Arūnas Bižokas ir Edita Daniūtė, II ir III vietas atitinkamai Donatas Vėželis ir Lina Chatkevičiūtė bei Julius Šeniauskas ir Iveta Paurytė. Prizines vietas užėmusios šokėjų poros atstovaus Lietuvą tarptautinėse ir europinio lygio varžybose.
„Vilnius Open – 2006” įvyko ir jaunių ir jaunimo pasaulio reitingo varžybos. Kiekvienoje amžiaus grupėje finale šoko šešios poros, tarp prizines vietas užėmusių šokėjų porų nemažai buvo lietuvių.
„Pasibaigus festivaliui, galime pasidžiaugti, kad Lietuvoje sportiniai šokiai populiarėja – tai patvirtina ir festivalyje apsilankiusių žiūrovų skaičius. Kasmet į varžybas pavyksta pritraukti vis gausesnį sportinių šokių mėgėjų būrį, kurie moka įvertinti sportinių šokių subtilybes, aktyviai palaiko šokėjų poras”, – džiaugėsi „Vilnius Open 2006” organizatorius Virginijus Visockas. Tarptautinį sportinių šokių festivalį organizuoja Lietuvos sportinių šokių federacija ir Vilniaus sportinių šokių klubas „Ratuto”, pagrindinis rėmėjas – Vilniaus miesto savivaldybė, o festivalio globėjas – Vilniaus meras Artūras Zuokas.
Tarptautinių sportinių šokių festivalio „Vilnius Open – 2006” metu vykusiuose čempionatuose pasirodė beveik 300 porų iš viso pasaulio, festivalyje apsilankė per 3000 žiūrovų ir sportinių šokių specialistų iš Lietuvos bei užsienio.

Europos Sąjungos Lotynų Amerikos sportinių šokių čempionatas

I vieta – Andrius Kandelis ir Eglė Visockaitė-Kandelis (Lietuva)

II vieta – Eugen Vosnuk irKatharina Simon (Vokietija)

III vieta – Martino Zanabellato ir Michelle Abildtrup (Danija)

Lietuvos suaugusiųjų klasikinių šokių

I vieta – Arūnas Bižokas ir Edita Daniūtė (Kauno sšk „Sūkurys”)

II vieta – Donatas Vėželis ir Lina Chatkevičiūtė (Kauno sšk „Sūkurys”)

III vieta – Julius Šeniauskas ir Iveta Paurytė (Kauno sšk „Sūkurys”)

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , , , , , , , , , , , , .

1 atsiliepimas į "Tarptautiniame sportinių šokių festivalyje „Vilnius Open – 2006” triumfavo lietuviai"

  1. Marius

    vezelis yra jega

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.