Socialliberalai pasiryžę pabūti tarpininkais

Naujosios sąjungos tarybos posėdyje aptarta dabartinės valdančiosios koalicijos veikla ir pareikšta apie kovą su privilegijomis valdžioje

Kilus vaidams valdančiojoje daugumoje socialliberalai deklaruoja norą būti tarpininkais, kad konfliktas būtų išspręstas be keturių partijų koalicijos griūties. Naujoji sąjunga (NS, socialliberalai) taip pat tvirtina esanti griežtai prieš privilegijas politikams, valdininkams ir tarnautojams.

Ragina nesikivirčyti

Šeštadienį Vilniuje vyko NS tarybos posėdis, kuriame, be kita ko, aptarta šių dienų politinė situacija Lietuvoje. Socialliberalų tarybos posėdžiai vyksta už uždarų durų.

Po kelias valandas trukusio posėdžio NS vadovas, Seimo Pirmininkas Artūras Paulauskas žurnalistams sakė, kad diskusijų metu kalbėta apie dabartinės valdančiosios koalicijos darbą ir jos perspektyvas. Sutarta, kad valdančiajai koalicijai, kurią sudaro Darbo partija, Socialdemokratų partija, Valstiečių liaudininkų partija ir NS, dabartiniame Seime alternatyvos nėra. Todėl ji turi išlikti ir dirbti iki šios sudėties parlamento kadencijos pabaigos.

Kartu konstatuota, kad neretai koalicijos partneriai neranda bendros kalbos kai kuriais svarbiais valstybės valdymo klausimais, kivirčijasi, viešina vienas kitą žeminančius pareiškimus. „Mums atrodo, kad koalicijoje reikia daugiau sutarimo. Tam reikia daugiau kalbėtis tarpusavyje ir laikytis pasiektų susitarimų”, – sakė A.Paulauskas.

Anot jo, socialliberalai gali tapti savotiškais tarpininkais tais atvejais, kai tarp kitų koalicijos partnerių kyla nesutarimai.

Priimta rezoliucija

NS tarybos posėdyje kalbėta ir apie pastaruoju metu Lietuvą purtančius piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi ir privilegijomis skandalus. Socialliberalai pasisakė kategoriškai prieš privilegijas politikams, valdininkams ir tarnautojams.

„Privilegijų išties labai daug. Ir ne tik aukščiausiuose valdžios sluoksniuose, bet ir savivaldybėse”, – sakė A.Paulauskas. „Mūsų tarybos nariai, susirinkę iš visų Lietuvos kraštų, vieningai pasisakė prieš valdininkams ar politikams teikiamas privilegijas ir išreiškė nuomonę, jog reikia daryti viską, kad tų privilegijų nebeliktų”, – pridūrė jis.

Tarybos nariai įpareigojo savo partijos vadovybę siekti, kad būtų kovojama su privilegijų sistema visose valdžios grandyse.

Taryba taip pat priėmė rezoliuciją, kurioje reiškiama parama NS atstovų Seime ir Vyriausybėje „pasiryžimui ir pastangoms įveikti šalyje susiklosčiusią protekcionizmo ir privilegijų sistemą ir aktyvia veikla kuriamoms moralios politikos tradicijoms”.

A.Paulauskas žurnalistams, be kita ko, užsiminė, kad netrukus gali būti svarstoma galimybė atleisti iš pareigų Seimo kanclerį Arvydą Kregždę, kuris minimas net keliuose skandaluose, susijusiuose su piktnaudžiavimu tarnyba parlamento kanceliarijoje.

Suvažiavime aptars pasirengimą rinkimams

NS taryba nusprendė eilinį, penktąjį, partijos suvažiavimą sušaukti šių metų balandžio 29 dieną. Suvažiavime bus kalbama apie socialliberalų pasirengimą kitų metų vasarį vyksiantiems savivaldybių rinkimams. Taryba pritarė A.Paulausko pateiktam Naujosios sąjungos nario Garbės kodekso projektui ir jį patvirtino. Šis kodeksas yra etikos ir moralės principų bei taisyklių, taikomų NS nariams, rinkinys. Kodekse reglamentuoti NS narių tarpusavio santykiai, narių santykiai su partijos valdymo institucijomis bei visuomene, numatytos pažeidimų tyrimo procedūros, atsakomybė už pažeidimus viešajame ir privačiame gyvenime.

Socialliberalai turi dešimties narių frakciją dabartiniame Seime ir du ministrus koalicinėje Vyriausybėje. NS deklaruoja turinti beveik 5 tūkstančius narių.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.