Prestižiniame sportinių šokių festivalyje – beveik 300 porų iš viso pasaulio

Vienuoliktasis tarptautinis sportinių šokių festivalis „Vilnius Open – 2006” įvyks kovo 26 dieną, sekmadienį Siemens arenoje, Vilniuje. Jo metu pirmą kartą Lietuvoje bus surengtas Europos Sąjungos Lotynų Amerikos sportinių šokių čempionatas, kuriame varžysis poros tik iš Europos Sąjungos valstybių. Be šio čempionato, festivalio metu įvyks Lietuvos suaugusiųjų klasikinių šokių čempionatas bei jaunių ir jaunimo pasaulio reitingo varžybos.

„Vienuoliktus metus rengiamas tarptautinis sportinių šokių festivalis „Vilnius Open – 2006″ išsiskiria tuo, kad jo metu įvyks pirmasis Lietuvoje Europos Sąjungos Lotynų Amerikos sportinių šokių čempionatas. Taigi, festivalio metu šokėjų poros galės dalyvauti nacionalinio, europinio ir tarptautinio lygio varžybose”, – tvirtino „Vilnius Open – 2006” organizatorius ir Vilniaus sportinių šokių klubo (sšk) „Ratuto” vadovas Virginijus Visockas. Šiemet tarptautinį sportinių šokių festivalį „Vilnius Open – 2006” organizuoja Lietuvos sportinių šokių federacija kartu su Vilniaus sšk „Ratuto”.
Lietuvoje pirmą kartą rengiamame Europos Sąjungos Lotynų Amerikos sportinių šokių čempionate dalyvaus šokėjų poros tik iš ES valstybių. Tokio pobūdžio čempionatas Europos Sąjungos valstybėse rengiamas tik antrą kartą. Pirmasis Europos Sąjungos Lotynų Amerikos sportinių šokių čempionatas buvo surengtas praėjusiais metais kaimyninėje Latvijoje.
„Vilnius Open – 2006” įvyksiančiame Europos Sąjungos Lotynų Amerikos sportinių šokių čempionate Lietuvą atstovaus garsiausios šokėjų poros, tarp jų ir Vilniaus sportinių šokių klubo „Ratuto” šokėjų pora Andrius Kandelis ir Eglė Visockaitė-Kandelis bei Kauno sportinių šokių klubo „Sūkurys” šokėjų pora Saulius Skambinas ir Sandra Kniazevičiūtė. Abi šios poros yra daugkartinės Lietuvos ir tarptautinių sportinių šokių čempionatų prizininkės. Iš viso ES Lotynų Amerikos sportinių šokių čempionate dalyvaus 21 pora iš 12 Europos Sąjungos valstybių.
Be ES Lotynų Amerikos sportinių šokių čempionato, „Vilnius Open – 2006” metu taip pat vyks Lietuvos suaugusiųjų klasikinių šokių čempionatas bei jaunių ir jaunimo pasaulio reitingo varžybos. Iš viso „Vilnius Open – 2006” metu bus surengti 3 čempionatai. „Vilnius Open – 2006” metu vyksiančiuose čempionatuose dalyvaus beveik 300 porų iš viso pasaulio.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.