A. Bosas varomas iš savo kabineto

Parlamentarui Antanui Bosui vakar Seimo Etikos ir procedūrų komisija pagrūmojo pirštu ir rekomendavo nebesusitikinėti su rinkėjais savo buvusiame darbo kabinete Vakarų Lietuvos pramonės ir finansų korporacijos, kuriai politikas vadovavo prieš tapdamas Seimo nariu, pastate

Išgirdęs tokį verdiktą A. Bosas teigė bandysiąs ieškoti patalpų kitur, nes Klaipėdos miesto savivaldybės administracija jam esą skyrusi netinkančias patalpas susitikimams su rinkėjais Klaipėdos pirminės sveikatos priežiūros centre.

Etikos sargai vakar pripažino, kad susitikimai su rinkėjais korporacijos patalpose ir dar buvusiame A. Boso kabinete visuomenei sukelia prieštaringų minčių dėl politiko viešųjų ir privačiųjų interesų derinimo valstybinėje tarnyboje.

„Man buvo rekomenduota ateityje stengtis nebesukelti abejonių, todėl aš ketinu vadovautis šia rekomendacija. Rašysiu prašymą Klaipėdos miesto savivaldybės administracijai, kad man skirtų geresnes patalpas. Juk negaliu priiminėti gyventojų poliklinikoje, kur pilna sergančių žmonių”, – „Vakarų ekspresui” sakė A. Bosas.

Jis, kaip ir parlamentarai Vytautas Grubliauskas bei Vaclavas Stankevičius, į Seimą pateko laimėję rinkimus vienmandatėse apygardose. V. Stankevčiui skirtas kabinetas Žvejų rūmuose, o V. Grubliauskas patalpų atsisakė ir su rinkėjais susitikinėja Liberalų ir centro sąjungos būstinėje Herkaus Manto gatvėje.

A. Bosui taip pat rekomenduota stengtis nebesukelti abejonių dėl viešųjų ir privačiųjų interesų derinimo valstybinėje tarnyboje susitikinėjant su Valstybinės saugomų teritorijų tarnybos vadove Rūta Baškyte.

„Jie susitikinėdavo ir Vilniuje, ir Klaipėdoje, kalbėdavosi apie sklypus, jų užstatymo galimybes, o tokie dalykai aktualūs Vakarų Lietuvos pramonės ir finansų korporacijai, kuriai politikas prieš tai vadovavo”, – sakė Seimo Etikos ir procedūrų komisijos narys Antanas Matulas.

Pats A. Bosas teigė, kad „reikalas dėl R. Baškytės gerokai išpūstas” bei tvirtino, kad susitikdamas su ja spręsdavo Karklės bendruomenės problemas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.