Liberaliausias Europos miestas

Nyderlandų Karalystės sostinė Amsterdamas panašus į sluoksniuotą pyragą: iškeptas iš vandens ir vientisos virtinės pastatų, pasaldintas marihuanos ir erotikos prieskoniais.

Amsterdamas yra vienas populiariausių Europos miestų, unikalus senojo pasaulio žavesio ir kosmopolitinės kultūros židinys. Šiame mieste apstu kontrastų. Vieną minutę jame verda gyvenimas, o po akimirkos miestas jau atrodo ramus, savas ir prašmatnus, egzotiškas ir tolerantiškas. Miestas keičiasi pagal metų laikus. Kiekvienais metais milijonus turistų pritraukia vis atsinaujinantis Amsterdamo grožis – nuo muziejų ir istorinio palikimo iki modernios architektūros bei supančių kaimo vietovių.

Tie, kurie buvo Venecijoje, sako, kad Amsterdamas – Šiaurės Venecija, tik mažiau dvokianti. Žiemą specifinio vandens dumblių kvapo Amsterdame nejaučiama, bet priartėjus prie kurio nors vandens kanalo visą kūną persmelkia drėgmė.
Pasak keliautojų, geriausias ir maloniausias būdas apžiūrėti miesto įžymybes – ekskursija garlaiviu. Plaukiant vandens kanalais prieš akis išnyra muziejais ir restoranais tapę senoviniai laivai, mažais gyvenamaisiais būstais virtusios baržos, šiuolaikinėmis technologijomis garsus Nemo muziejus, daug bažnyčių ir senovinių pastatų, kuriuose kadaise gyveno žymūs visuomenės veikėjai.

Amsterdamo senamiestis nedidelis ir nepainus. Vaikštant po jį galima spoksoti į ramią kanalų vandens tėkmę, pro šalį dviračiais lekiančius gyventojus, į jų buitį, perregimą pro užuolaidomis nedangstomus langus.

Trokštantiesiems dvasios peno Amsterdamas siūlo aplankyti daugiau nei 50 muziejų. Patys populiariausi – Nacionalinis ir van Gogho muziejai.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Laisvalaikis su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.